Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Καταδυτικός τουρισμός: Επισκέψιμο το ναυάγιο της Κίκυνθου στο δυτικό Παγασητικό κόλπο

Τρία ναυάγια για καταδυτικό τουρισμό αναμένεται φέτος να «ανοίξουν» πιλοτικά για το κοινό στη θαλάσσια περιοχή του δυτικού Παγασητικού κόλπου (Μαγνησία).

Το ναυάγιο της Κίκυνθου είναι ένας από τους τρεις ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους που αναμένεται να «ανοίξουν» πιλοτικά για το κοινό τις επόμενες ημέρες.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Πρόκειται για το ναυάγιο στη νησίδα Κίκυνθος, ανατολικά του όρμου της Αμαλιάπολης, όπου ένα βυζαντινό εμπορικό πλοίο με αμφορείς είχε ναυαγήσει μεταξύ του 11ου και του 13ου αιώνα, με αποτέλεσμα το φορτίο του να έχει σχηματίσει έναν εντυπωσιακό σωρό από κεραμικά θραύσματα, ένα από τα ναυάγια στον κόλπο του Τηλέγραφου με υστερορωμαϊκούς αμφορείς και ένα αγκυροβόλιο που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Στόχος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων είναι να «ανοίξει» τους τρεις χώρους εντός των προσεχών ημερών, καθώς πρέπει να τοποθετηθούν σημαδούρες και ειδικές σημάνσεις για την οριοθέτηση του χώρου κατάδυσης.

Έτσι, με το υποβρύχιο μουσείο της Περιστέρας στις Β. Σποράδες η Μαγνησία αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον για καταδυτικό τουρισμό.

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.e-thessalia.gr