Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ανοίγει και πάλι το θρυλικό ξενοδοχείο Moreas της Πάτρας

 

Η εταιρεία «ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ» (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία), ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την επέκταση των επενδυτικών δραστηριοτήτων της στον κλάδο των ξενοδοχείων πόλης, «καθώς ο τουρισμός αποτελεί σήμερα έναν ιδιαίτερα σημαντικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, τα δε ξενοδοχεία πόλης εμφανίζουν άνοδο της μέσης πληρότητάς τους τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα αποτελούν πόλο έλξης ξένων επενδυτών και παρατηρείται τάση αναβάθμισης των ξενοδοχειακών μονάδων στις μεγάλες πόλεις».

Έτσι, η ΠΑΝΓΑΙΑ απέκτησε το 100% των μετοχών της εταιρείας ΚΑΡΟΛΟΥ Α.Ε., ιδιοκτήτριας δύο ακινήτων στην Πάτρα (ένα εκ των οποίων είναι το θρυλικό ξενοδοχείο με την επωνυμία «Moreas», απέναντι από τη μαρίνα της πόλης), τα οποία εκμισθώθηκαν προκειμένου να διαμορφωθούν και να λειτουργήσουν, από το μισθωτή, ως ξενοδοχειακή μονάδα 116 δωματίων το πρώτο και ως ξενοδοχειακή μονάδα 48 επιπλωμένων διαμερισμάτων απευθυνόμενων σε φοιτητές το δεύτερο, έναντι συνολικού ποσού 3.700.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, που είναι μέλος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

To ξενοδοχείο Moreas αν και είχε σύντομο «βίο», εξακολουθεί όμως να προκαλεί θαυμασμό για την αρχιτεκτονική του (όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες), αλλά και θλίψη για την τωρινή του κατάσταση.

 

 

Ο γιός του βιομήχανου Ανδρέα Αναστασόπουλου, Γιώργος, ξεκίνησε το 1969 την κατασκευή του ξενοδοχείου Moreas, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 26/10/1974. Ο Γιώργος Αναστασόπουλος ήθελε πελάτες υψηλού επιπέδου για το Moreas.

Το ιδιαίτερης αισθητικής ξενοδοχείο, το οποίο έκλεισε και εγκαταλείφθηκε πριν από πολλά χρόνια, έχει μετατραπεί από κτήριο «κόσμημα», σε κτήριο «φάντασμα». Κατά περιόδους είχε χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα από μετανάστες…

Πριν από αρκετά χρόνια το κτήριο περιήλθε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Τσιμάρα, στην οποία ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων Tsimaras Hotels (Perantzada Hotel στην Ιθάκη, Emelisse Hotel στην Κεφαλλονιά και μέχρι πριν από λίγα χρόνια το ξενοδοχείο Primarolia στην Πάτρα).

Κάποια περίοδο είχε τοποθετηθεί πινακίδα στον εξωτερικό του χώρο που ενημέρωνε ότι θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανακατασκευής, με σκοπό την επαναλειτουργία του ως ξενοδοχείο, αλλά τελικά το σχέδιο δεν προχώρησε.

 

Πηγές: www.nbgpangaea.gr, www.thebest.gr, www.pelop.gr

Φωτογραφίες: www.google.gr/maps

 

Post Tags
Share Post