Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Πάτρα: Ανοίγει ξενοδοχείο του ομίλου Marriott;

Ζωή αποκτά ξανά το εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο MOREAS (φωτογραφίες), που βρίσκεται απέναντι από τη μαρίνα της Πάτρας, στο οποίο άρχισαν ήδη οι εργασίες αποκατάστασης και ανακατασκευής.

Το κτήριο που ανήκει στην εταιρεία «Εθνική Πανγαία», σύμφωνα με ανακοίνωση της το Δεκέμβριο του 2016, νοικιάστηκε σε σκοπό ύστερα από ριζική ανακαίνιση – ανακατασκευή να λειτουργήσει ως ξενοδοχειακή μονάδα κλασσικού τύπου 116 δωματίων.

Το Moreas ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 26/10/1974. Ο ιδιοκτήτης του (Αναστασόπουλος), ήθελε επισκέπτες υψηλού επιπέδου, καθώς το ξενοδοχείο ήταν “για πελατεία της υψηλής τάξης”.

Το ιδιαίτερης αισθητικής κτίσμα, που μοιάζει με πύργο, λειτούργησε ως ξενοδοχείο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ΄80.

 

 

Στη συνέχεια μεταβιβάστηκε σε ίδρυμα και ακολούθως στην οικογένεια Τσιμάρα μετά από πλειστηριασμό του ΙΚΑ, ενώ για ένα διάστημα είχε μετατραπεί σε φοιτητική εστία του πανεπιστημίου της Πάτρας.

Το ιδιαίτερης αισθητικής ξενοδοχείο, το οποίο έκλεισε και εγκαταλείφθηκε πριν από πολλά χρόνια, έχει μετατραπεί από κτήριο «κόσμημα», σε κτήριο «φάντασμα», ενώ κατά περιόδους είχε χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα από μετανάστες…

Πηγή: www.tempo24.news

Φωτογραφίες: www.google.gr/maps

 

Σημείωση eTravel News

 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο portal kathimerini.gr (30/12/2016), συμφωνία συνεργασίας με τον αμερικανικό ξενοδοχειακό όμιλο Marriott και συγκεκριμένα το εμπορικό σήμα (brand) Μoxy, που δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσία στην Ελλάδα, έκλεισε η Εθνική Πανγαία, για το Moreas της Πάτρας.