Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2025

A. Sorenson (CEO Marriott): Για τα ξενοδοχεία η πανδημία του κορονοϊού κατάσταση χειρότερη από το Β’ παγκόσμιο πόλεμο

Ο Arne Sorenson (φωτογραφία), ο CEO της Marriott, του μεγαλύτερου ομίλου ξενοδοχείων του πλανήτη, χαρακτήρισε την πανδημία του κορονοϊού ως μια κατάσταση «χειρότερη από τη μεγάλη ύφεση και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», την ώρα που ο ξενοδοχειακός κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Σύμφωνα με το Yahoo Finace, ο κ. Sorenson ανέφερε χαρακτηριστικά, «για το δικό μας κλάδο ο COVID-19 είναι κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά και αυτό για μια εταιρεία που μετρά 92 έτη και έχει βιώσει τη μεγάλη ύφεση, το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πολλές οικονομικές και διεθνείς κρίσεις, λέει πολλά».

Ο CEO της Marriott ανακοίνωσε ότι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ο ίδιος δεν θα λαμβάνει πλέον μισθό, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έκανε περικοπή των αποδοχών του που θα ανέρχεται στο 50%, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ομίλου.

Παράλληλα ο όμιλος ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται τα μερίσματα και οι εξαγορές μετοχών.

Επίσης η Marriott έθεσε σε διαθεσιμότητα δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους της, καθώς προέβη σε μαζική διακοπή πολλών δραστηριοτήτων της. Σε αυτό το διάστημα δεν θα τους καταβληθεί μισθός, αλλά η εταιρεία ελπίζει να τους επαναφέρει μόλις τελειώσει η πανδημία.

Πηγή: www.capital.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post