Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Εγκρίθηκε η ριζική ανακαίνιση – επέκταση του ιστορικού Πεντελικόν της Κηφισιάς

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «ΑΕΛΛΩ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («ΑΕΛΛΩ Μ.Ι.Κ.Ε.»), στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Ε΄ κύκλος), που αναφέρεται στον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής και στην επέκταση της δυναμικότητας του 5άστερου -κλειστού εδώ και χρόνια- ξενοδοχείου «Πεντελικόν», αρχικής δυναμικότητας 101 δωματίων / 166 κλινών και τελικής δυναμικότητας 118 δωματίων / 302 κλινών.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» (Pentelikon Hotel) έκλεισε στις 25 Μαΐου 2015 ύστερα από 88 χρόνια λειτουργίας στην οδό Δηλιγιάνννη 66 στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1927.

Το «Πεντελικόν» εξαγόρασε το Μάιο του 2015 εταιρεία συμφερόντων του ομογενούς επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα Θεόδωρου Δουζόγλου, ύστερα από τον πλειστηριασμό του κτηρίου του ξενοδοχείου που διενήργησε η Alpha Bank, λόγω οφειλών προς την τράπεζα της μέχρι τότε ιδιοκτήτριας εταιρείας «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη Α.Ε.».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media