Η Singapore Airlines (SIA) ξεκινά στις 11 Οκτωβρίου 2018 τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας πτήση στον κόσμο μεταξύ Σιγκαπούρης – Νέας Υόρκης.
Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με τα νέα Airbus A350-900ULR (εξαιρετικά μεγάλης εμβέλειας) αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ από τις 18 Οκτωβρίου θα αυξηθεί η συχνότητά τους με τις πτήσεις να πραγματοποιούνται καθημερινά.
Η SIA είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία στον κόσμο που παραλαμβάνει το νέο A350-900ULR, με επτά ακόμα επιβεβαιωμένες παραγγελίες. Τα αεροσκάφη θα διαθέτουν 67 καθίσματα στη Διακεκριμένη Θέση και 94 στην Premium Οικονομική. Η πτήση μεταξύ Σιγκαπούρης και Ν. Υόρκης θα διαρκεί έως 18 ώρες και 45 λεπτά, καλύπτοντας μια απόσταση 16.700 χλμ.
Τα αεροσκάφη A350-900ULR έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν στους επιβάτες μια πιο άνετη εμπειρία, είναι ψηλοτάβανα και διαθέτουν μεγαλύτερα παράθυρα και ειδικό φωτισμό που μειώνει τα συμπτώματα του jetlag. Η κατασκευή του αεροσκάφους επιτρέπει καλύτερη ανακύκλωση του αέρα χάρη στη βελτιωμένη συμπίεση καμπίνας και των επιπέδων υγρασίας στο χώρο.
Σήμερα η Singapore Airlines διαθέτει 21 αεροσκάφη A350-900, με 46 ακόμα σε παραγγελία συμπεριλαμβανομένων και των επτά αεροσκαφών εξαιρετικά μεγάλης εμβέλειας. Το πρώτο A350-900ULR αναμένεται να παραδοθεί το Σεπτέμβριο, ενώ τα υπόλοιπα επτά μέχρι το τέλος του έτους.
Η εταιρία προγραμματίζει απευθείας πτήσεις και μεταξύ Σιγκαπούρης – Los Angeles που θα πραγματοποιούνται επίσης με A350-900ULR.