Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Συμφωνία πληρώματος και συντήρησης DHL Express – Singapore Airlines

Η DHL Express, ο κορυφαίος διεθνής πάροχος υπηρεσιών ταχυμεταφορών στον κόσμο, προχώρησε σε συμφωνία Πληρώματος και Συντήρησης με τη Singapore Airlines με σκοπό την αξιοποίηση πέντε φορτηγών αεροσκαφών Boeing 777.

Τα φορτηγά αεροσκάφη θα φέρουν τα λογότυπα της DHL και της Singapore Airlines, θα εξυπηρετούνται από πιλότους της Singapore Airlines και θα πραγματοποιούν δρομολόγια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μέσω σταθμών της Βόρειας Ασίας.

Θα εδρεύουν στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης και θα εξυπηρετούν τον κόμβο Νότιας Ασίας της DHL. Η Singapore Airlines θα επιβλέπει και τη συντήρηση των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η αρχική συμφωνία θα έχει διάρκεια πάνω από τέσσερα χρόνια με δυνατότητα παράτασης.

Το τμήμα εμπορευματικών μεταφορών της Singapore Airlines εκτελεί δρομολόγια σε περισσότερους από 90 προορισμούς που πραγματοποιούνται με στόλο φορτηγών αεροσκαφών, καθώς και με μεταφορά φορτίου στην κοιλιά των επιβατικών αεροσκαφών της Singapore Airlines και της Scoot.

Η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις στον τομέα της μεταφοράς εμπορευμάτων. Πρόσφατα, παρήγγειλε φορτηγά αεροσκάφη Airbus A350F ανανεώνοντας το στόλο της και αξιοποιώντας την υγιή ζήτηση που τροφοδοτείται από την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, των φρέσκων προϊόντων και των φαρμακευτικών προϊόντων, μεταξύ άλλων τομέων.

Μετά την πανδημία, η DHL εκτιμά ότι οι προοπτικές για ισχυρή ανάπτυξη στις εμπορικές διαδρομές μεταξύ των χωρών του Ειρηνικού είναι καλές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express Asia Pacific δήλωσε ότι η συμφωνία με τη Singapore Airlines θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσθέτει πιο εύκολα νέα δρομολόγια και να βελτιστοποιεί τη χρήση των αεροσκαφών της σε περίπτωση απρόβλεπτων αλλαγών ή ξαφνικής αύξησης της ζήτησης.

Τα φορτηγά αεροσκάφη Boeing 777 είναι τα µεγαλύτερα, µε τη μεγαλύτερη ακτίνα δράσης και τα πιο αξιόπιστα δικινητήρια φορτηγά αεροσκάφη στον κόσµο, τα οποία συµβάλλουν επίσης στους στόχους βιωσιµότητας της DHL, µειώνοντας τις εκποµπές CO2 κατά 18% σε σύγκριση µε τα παλαιότερα Boeing 747-400.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post