Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Εlounda Hills: Ξεκινάει η κατασκευή της μαρίνας

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια του mega project Elounda Hills, στην Ελούντα της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος, παρουσιάστηκε το χρονοδιάγραμμα και ξεκινάει άμεσα η κατασκευή της μαρίνας, αλλά και το κύριο έργο της real estate & tourism επένδυσης της Mirum στην Ελλάδα, που εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 800 εκατ. ευρώ.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Κατά τη σχετική εκδήλωση παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση από την τοποθεσία του έργου, ο Βιτάλι Μπορίσοφ, ιδιοκτήτης του κατασκευαστικού ομίλου Mirum, αποκάλεσε την επένδυση έργο της ζωής του, που ξεκίνησε ως μια ιδέα πριν από 15 περίπου χρόνια, σημειώνοντας ότι είναι αποτέλεσμα πολλών χρόνων σκληρής και εντατικής δουλειάς, που επιτεύχθηκε σε συνεργασία με την κυβέρνηση, την περιφέρεια Κρήτης και τις τοπικές αρχές.

O Αντιπρόεδρος της Μirum Hellas, Kωνσταντίνος Δέδες, παρομοίασε τον κ. Μπορίσοφ με σύγχρονο Οδυσσέα, ο οποίος βρήκε την Ιθάκη του σε αυτό το μεγαλεπήβολο έργο, που θα επιδράσει καταλυτικά στην οικονομία της Κρήτης και θα αποτελέσει παγκόσμιο πρότυπο.

Σημειωτέον, ο Δήμαρχος του Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ανακοίνωσε ότι ομόφωνα ο Δήμος έχει λάβει την απόφαση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ελληνοποίηση του Βιτάλι Μπορίσοφ, ως ανταπόδοση της προσφοράς και της αγάπης του για τον τόπο (ύστερα από αίτηση του τελευταίου), κάτι που δείχνει και τη συναισθηματική αξία του έργου.

Από την πλευρά του, ο CEO της Mirum Hellas Άγγελος Αγγελιδάκης προχώρησε σε εκτενή παρουσίαση του έργου Elounda Hills, αλλά και της μαρίνας, αναφέροντας πως η νεότευκτη μαρίνα του Elounda Hills, σε συνδυασμό με τη μαρίνα του Αγίου Νικολάου, με την οποία θα αναπτύξει συνεργασία, θα είναι σε θέση να προσελκύει mega yachts, δημιουργώντας έναν νέο κόμβο θαλάσσιου τουρισμού.

Έτσι, μεγάλα σκάφη από Σουέζ και την Αραβική Χερσόνησο θα μπορούν να κάνουν στάση για ανεφοδιασμό στην Κρήτη, την οποία τώρα παρακάμπτουν.

Η νέα μαρίνα και η σημασία της για το μεγάλο έργο Εlounda Hills

Η μαρίνα αναπτύσσεται στην παραλιακή ζώνη (αιγιαλός και παραλία) έμπροσθεν του Τουριστικού Χωριού Elounda Hills.

Το έργο αφορά την κατασκευή μαρίνας με δυναμικότητα συνολικά 202 θέσεων ελλιμενισμού διαφόρων μεγεθών σκαφών (από έξι έως 70 μέτρα), από τις οποίες οι 64 είναι μόνιμες (στις λιμενολεκάνες 1 και 2), ενώ οι 138 εποχικές.

Στη μαρίνα θα υπάρχει δυνατότητα παροχής όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται σε σύγχρονες μαρίνες (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, καύσιμα, δυνατότητα παράδοσης λυμάτων / ορυκτελαίων, λοιπές υπηρεσίες κ.λπ.).

Με την επίσημη έναρξη λειτουργίας να αναμένεται το 2026, η Elounda Hills Marina θα αποτελέσει την πιο σύγχρονη ιδιωτική μαρίνα στην Ελλάδα.

Βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη του Άγιου Νικολάου και το resort Elounda Hills, με θέα το ιστορικό νησί της Σπιναλόγκα και αποτελεί την ιδανική βάση για να εξερευνήσει κάποιος την εκπληκτική παραλιακή γραμμή της Κρήτης.

H μαρίνα θα βρίσκεται μόλις 40 λεπτά από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αλλά και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, το οποίο αναμένεται να ανοίξει και αυτό το 2026, προσφέροντας μεταξύ άλλων και απαραίτητες εγκαταστάσεις για ιδιωτικά τζετ.

Η κορυφαία στον κλάδο της εταιρεία Camper & Nicholsons Marinas θα αναλάβει την οργάνωση και συνδιαχείριση και λειτουργία της μαρίνας μετά την ολοκλήρωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι η Camper & Nicholsons είναι το πιο ιστορικό ναυτιλιακό brand στον τομέα του luxury yachting, καθώς από το 1782, είναι συνώνυμο της τεχνογνωσίας, της σχεδιαστικής αριστείας και των κορυφαίων επιδόσεων.

Όσοι διαθέτουν γιοτ ή ιστιοπλοϊκό και λατρεύουν τη θάλασσα, θα μπορούν να επωφεληθούν από την υπερσύγχρονη μαρίνα και παράλληλα να απολαύσουν αγορές σε μπουτίκ καταστήματα, εγκαταστάσεις σπα και ευεξίας, χώρους εργασίας και δεκάδες εστιατόρια.

Μια ιδιωτική παραλία και beach club θα βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση, ενώ θα υπάρχει και ένας ξεχωριστός χώρος για παιδιά.

Τοποθετημένο στο ιστορικό και γραφικό τοπίο της Κρήτης, στον ειδυλλιακό κόλπο της Ελούντας, σε συνολική έκταση 950 στρεμμάτων με πανοραμική θέα προς τον κόλπο του Μιραμπέλο, το Elounda Hills, το μεγαλύτερο project της Mirum στην Ελλάδα, προορίζεται να αποτελέσει έναν από τους πιο διάσημους και φιλικούς προς το περιβάλλον πολυτελείς προορισμούς της Μεσογείου.

Κεντρικά στοιχεία του project αποτελούν το luxury resort υπό το brand name της 1Hotels, το συγκρότημα διαμερισμάτων, πολυτελείς κατοικίες, βοτανικός κήπος με αμπέλια και ελαιώνες, 11 εστιατόρια καθώς και εμπορικά καταστήματα.

Σημαντική καινοτομία του έργου είναι η δέσμευση προς την ολιστική αειφορία, στρατηγική που λαμβάνει υπόψιν τα στοιχεία της βιωσιμότητας όχι μόνο κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της κατασκευής, αλλά και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του συγκροτήματος, ακολουθώντας τις αρχές του zero waste.

Το resort, εμπνευσμένο από την αρχαία φράση «νούς υγιής εν σώματι υγιή» έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει ένα θέρετρο που παρέχει βιώσιμες εμπειρίες μέσα από την υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ανακύκλωση νερού και απορριμμάτων, τη xρήση ανακυκλωμένων ή επαναχρησιμοποιούμενων υλικών σε διάφορα σημεία και εστιατόρια με προϊόντα «fish-to-fork», για μια αυθεντική γευστική εμπειρία συνυφασμένη με άριστες πρώτες ύλες.

Share Post