Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

Η trivago αποκαλύπτει τις τάσεις της άνοιξης για το 2018 στην Ελλάδα

Ποιους προορισμούς θα προτιμήσουν φέτος την άνοιξη οι Έλληνες και οι ξένοι τουρίστες; Πόσες μέρες θα πάνε διακοπές και ποιες είναι οι μέσες προτιμώμενες τιμές για τους Έλληνες; Ποιες εθνικότητες θα επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος την άνοιξη; Η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και αναλύει τις τάσεις της Άνοιξης του 2018.

Οι Έλληνες θα συνεχίσουν τις εξορμήσεις τους την άνοιξη και θα επισκεφθούν αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα. Οι διακοπές τους θα διαρκέσουν κατά μέσο όρο 2,6 ημέρες. Υψηλά στις προτιμήσεις τους είναι η Αθήνα (μέση προτιμώμενη τιμή 91 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,5 ημέρες), η Θεσσαλονίκη (μέση προτιμώμενη τιμή 81 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,5 ημέρες) και το Ναύπλιο (μέση προτιμώμενη τιμή 83 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2 ημέρες).  Την τιμητική τους έχουν όμως και η Κέρκυρα (μέση προτιμώμενη τιμή 130 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 3,5 ημέρες), την οποία πολλοί θα επισκεφθούν λόγω των εορτών του Πάσχα, αλλά και τα Ιωάννινα (μέση προτιμώμενη τιμή 69 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 1,9 ημέρες). Μέσα στους τοπ δέκα προτιμώμενους προορισμούς την παρουσία τους κάνουν τα Χανιά (μέση προτιμώμενη τιμή 90 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,4 ημέρες), το Λουτράκι (μέση προτιμώμενη τιμή 70 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 3,1 ημέρες) και η Χώρα της Ρόδου (μέση προτιμώμενη τιμή 57 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 3,5 ημέρες). Το ενδιαφέρον των Ελλήνων ταξιδιωτών φαίνεται να προσελκύουν τα Καλάβρυτα (μέση προτιμώμενη τιμή 76 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,2 ημέρες) και ο Βόλος (μέση προτιμώμενη τιμή 73 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,2 ημέρες).

 

 

Οι διακοπές των τουριστών από το εξωτερικό θα διαρκέσουν κατά μέσο όρο έξι ημέρες φέτος την άνοιξη και θα επισκεφτούν: την Αθήνα (μέση προτιμώμενη τιμή 109 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 4,1 ημέρες), τα Φηρά (μέση προτιμώμενη τιμή 158 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5 ημέρες), την Οία (μέση προτιμώμενη τιμή 321 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5 ημέρες), τη Μύκονο (μέση προτιμώμενη τιμή 160 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5,1 ημέρες), το Ημεροβίγλι (μέση προτιμώμενη τιμή 268 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5,2 ημέρες), τη Χώρα της Ρόδου (μέση προτιμώμενη τιμή 80 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 7 ημέρες), στη Θεσσαλονίκη οι ξένοι τουρίστες θα μείνουν κατά μέσο όρο 4,2 βραδιές με μέση προτιμώμενη τιμή τα 97 ευρώ, τα Χανιά (μέσος όρος διαμονής 6,4 ημέρες), το Φηροστεφάνι (μέσος όρος διαμονής 5,1 ημέρες) και το Καμάρι (μέσος όρος διαμονής 6,1 ημέρες) οι  μέσες προτιμώμενες  τιμές είναι τα 77, 175 και 99 ευρώ αντίστοιχα.

 

 

Την Ελλάδα θα προτιμήσουν κατά τους φετινούς εαρινούς μήνες οι Βρετανοί και οι Γερμανοί, ακολουθούμενοι από τους Γάλλους και τους Ιταλούς.

 

 

Όσον αφορά τη μέση τιμή την οποία είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι ξένοι ταξιδιώτες στη χώρα μας, βλέπουμε ότι οι Αμερικάνοι είναι αυτοί που θα επιλέξουν την υψηλότερη μέση τιμή διανυκτέρευσης, η οποία αγγίζει τα 143 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 4,1 ημέρες), ακολουθούμενοι από τους Γάλλους με μέση τιμή ανά βραδιά στα 138 ευρώ (μέσος όρος διαμονής 5,6 ημέρες), τους Βρετανούς, οι οποίοι επέλεξαν καταλύματα στη χώρα μας με μέση τιμή τα 134 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 6,6 ημέρες) και τους Γερμανούς, που θα απολαύσουν τις ομορφιές της Ελλάδας, με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 131 ευρώ ανά βραδιά και είναι αυτοί που θα μείνουν και τις περισσότερες μέρες στη χώρα μας (μέσος όρος διαμονής 7,5 ημέρες).

Να σημειωθεί ότι η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα που προκύπτουν από τις αναζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην www.trivago.gr, την περίοδο 01/03/2018 – 16/03/2018 για ταξίδια το διάστημα 01/03/2018 – 31/05/2018.

Post Tags
Share Post