Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Τουρκική κρίση: Μεγάλα αλλά προσωρινά τα οφέλη του ελληνικού τουρισμού

TURKEY1

 

Αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής (last minute), μεταφορά συνεδρίων και τουριστικών σκαφών και αλλαγή ρότας κρουαζιερόπλοιων από την Τουρκία σε ελληνικούς προορισμούς προκάλεσε η απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα.

Εκτός από την ενίσχυση της ζήτησης για last minute κρατήσεις προς την Ελλάδα, ενδιαφέρον διαπιστώνεται και για τη μεταφορά συνεδριακών και εταιρικών εκδηλώσεων που επρόκειτο να οργανωθούν στη γειτονική χώρα. Οργανωτές συνεδρίων έχουν γίνει αποδέκτες των σχετικών αιτημάτων τα οποία εκτός από τη φετινή χρονιά επεκτείνονται και στο 2017.

Τα πρόσκαιρα οφέλη για τη χώρα μας, ωστόσο, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων της χώρας, δεν θα πρέπει να οδηγήσουν σε εφησυχασμό, καθώς η γενικότερη αστάθεια στην περιοχή δεν αποτελεί θετικό στοιχείο για τη μελλοντική πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, σημειώνει ότι καταγράφονται τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα για τη σεζόν του 2017. Και αυτό γιατί ο πρώτος σχεδιασμός μεγάλων αεροπορικών εταιρειών προβλέπει μείωση των αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό προς δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Ο κ. Ανδρεάδης θεωρεί ότι μία σειρά γεγονότων, όπως η διεθνής τρομοκρατία, η επικείμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η αστάθεια που επικρατεί στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη που βρίσκεται η χώρα μας, θα επηρεάσει την τουριστική κίνηση την επόμενη χρονιά.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Φωτογραφία: www.bbc.com

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr