Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Τουρκία: Πρόγραμμα πιστοποίησης υγιούς τουρισμού

 

Για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας στην Τουρκία, επιτροπή εμπειρογνωμόνων υπό την ηγεσία του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού επεξεργάστηκε όρους και μέτρα ασφάλειας.

Μετά την επιτυχή, όπως διατείνεται η κυβέρνηση της χώρας διαχείριση της πανδημίας, η Τουρκία θα παίξει πρωτοποριακό ρόλο, φιλοδοξεί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο του, δημιουργήθηκε ένα «πρόγραμμα πιστοποίησης υγιούς τουρισμού», σύμφωνα με το οποίο ξενοδοχεία, αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες, επιχειρήσεις εστίασης και καταλύματα θα ελέγχονται για το εάν τηρούν τους κανόνες υγείας και ασφάλειας.

RevitUp – Digital & Revenue Management

«Οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, θα περνούν ένα υγειονομικό τεστ. Θα έχουν στη διάθεσή τους 24 ώρες το 24ωρο έναν γιατρό. Τα ξενοδοχεία θα δουλεύουν με το 60% του δυναμικού τους, τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να δέχονται μόνο μέχρι 500 πελάτες για να τηρούνται οι όροι κοινωνικής αποστασιοποίησης. Επιπλέον οι λουόμενοι πρέπει να τηρούν αποστάσεις και στις παραλίες και πριν πάνε εκεί να καταγράφονται. Οι ντίσκο και τα μπαρ θα μένουν εντελώς κλειστά. Μπουφές θα υπάρχει, αλλά οι επισκέπτες θα σερβίρονται από τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου στο τραπέζι που κάθονται», προσθέτει ο εκπρόσωπος του συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων Tur Operatörleri Platformu, Τζεμ Πολατόγλου.

Ήδη από την Τρίτη, 12 Μαΐου, σε εννέα τουρκικές επαρχίες ήρθησαν οι περιορισμοί για ταξίδια, μεταξύ αυτών και στα δημοφιλή θέρετρα Αττάλεια και Μούγλα.

Σταδιακά αναμένεται να ομαλοποιηθεί καταρχήν ο εσωτερικός τουρισμός, όμως σύμφωνα με στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας ποσοστό 83% των εσόδων θα έρθουν από τουρίστες του εξωτερικού.

H πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Τουρκίας TÜROB Μιμπέρα Ερεσίν τονίζει επίσης ότι τα ξενοδοχεία έχουν ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες γα να δεχθούν επισκέπτες…

 

Πηγή: www.dw.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post