Σάββατο 28 Μαϊου 2022

To προσφυγικό προκαλεί ανησυχία στους ξενοδόχους

AEGEAN1

 

Κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο δημιουργίας υποδομών φιλοξενίας μεταναστών σε τουριστικές περιοχές, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

«Η Θεσσαλονίκη αν και αποτελεί τουριστικό προορισμό, έχει και το χώρο να δημιουργηθούν υποδομές για τη σωστή διαμονή αυτών των ανθρώπων, όπου θα μπορεί να γίνεται συγχρόνως και ο λεγόμενος έλεγχος των στοιχείων τους», είπε και ως παράδειγμα ανέφερε παλιά στρατόπεδα και τις τεράστιες περιοχές και του ελληνικού Δημοσίου που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για αυτό το σκοπό.

«Γεννάται θέμα για το αν θα μπορέσουν τα συμβόλαια να εκτελεστούν σε σχέση με τη διαθεσιμότητα δωματίων και αντίστοιχα των αεροπορικών θέσεων. Οι tour operators είναι σε στάση αναμονής, καθώς τους ανησυχεί -ειδικά στη νησιωτική χώρα- ότι υπάρχει ένας υπερπληθυσμός σε μια δύσκολη κατάσταση και όλο αυτό με τη σειρά του δημιουργεί ζητήματα -κατά την άποψη των tour operators πάντα- ασφάλειας της περιοχής», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.

Πηγή: www.ethnos.gr