Σάββατο 28 Μαϊου 2022

«Τεράστιο επίτευγμα για την Κύπρο η συμφωνία με το Ισραήλ»

 

Τεράστιο επίτευγμα για την Κύπρο είναι η υπογραφή της συμφωνίας με το Ισραήλ στο πλαίσιο της οποίας Ισραηλινοί πολίτες οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με ένα από τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Κύπρο από την 1η Απριλίου χωρίς να κάνουν PCR τεστ ή να μπουν σε καραντίνα, δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

«Με 300.000 αεροπορικές αφίξεις και 40.000 αφίξεις κρουαζιέρας το 2019 ήταν η τρίτη πιο σημαντική αγορά για την Κύπρο», είπε ο κ. Περδίος, προσθέτοντας ότι «είχαμε απανωτές αυξήσεις διψήφιου αριθμού από το 2015 και μετά».

«Είναι μια αγορά των 10 σχεδόν εκατομμυρίων πληθυσμιακά και είναι 45 λεπτά από την Κύπρο», συμπλήρωσε ο κ. Περδίος.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σε ερώτηση για το περιεχόμενο της συμφωνίας εξήγησε ότι «ουσιαστικά αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι ότι δεν μπορούν να έρθουν στην Κύπρο», προσθέτοντας ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορέσουν ανάλογα με την κατηγορία που θα βρίσκεται το Ισραήλ τη δεδομένη στιγμή.

Οι Ισραηλινοί, ανέφερε, ταξιδεύουν πάρα πολύ όλους τους μήνες του χρόνου, προσθέτοντας ότι «επενδύουμε πολλά στην αγορά του Ισραήλ».

Εκτίμησε ότι «έχει μια τεράστια προοπτική να πάει ακόμα καλύτερα».

Ο κ. Περδίος εξήγησε επίσης ότι οι αριθμοί των αφίξεων φέτος θα εξαρτηθούν παρά πολύ και από τον τελικό αριθμό των πτήσεων που θα υπάρξουν.

 

Πηγή: economytoday.sigmalive.com

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post