Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Γρ. Τάσιος: «Στο 80% οι πληρότητες το πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου»

«Για το πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου η μέση πληρότητα είναι στο 80%. Για το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου, έχουμε ακόμη δρόμο. Δυστυχώς, ο δείκτης των κρουσμάτων είναι αυτός που θα καθορίσει τη σεζόν από τέλος Αυγούστου και μετά», ανέφερε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος.

«Πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα», είπε  ο κ. Τάσιος, επισημαίνοντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν βοηθάει σε νέες κρατήσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Προορισμοί ανά την Ελλάδα που προσφέρουν το δίπτυχο «ήλιος + θάλασσα», το πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου κινούνται σε υψηλά επίπεδα με τη μέση πληρότητα να βρίσκεται στο 80%.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

«Για το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, έχουμε ακόμη δρόμο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΞ, ο οποίος δεν παραλείπει να επισημάνει τις μειωμένες πληρότητες που παρατηρούνται σε προορισμούς που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στη θάλασσα όπως οι Δελφοί, τα Μετέωρα, πόλεις όπως τα Ιωάννινα, η Δράμα κτλ. Σε τέτοιες περιοχές, που επηρεάζονται κυρίως από τον περιηγητικό τουρισμό, οι πληρότητες είναι στο 40%.

Σημειώνεται ότι στα Ιόνια νησιά, από τις πλέον δημοφιλείς τουριστικές αγορές είναι η Μεγάλη Βρετανία, με τους Βρετανούς τουρίστες να έχουν, ήδη, ξεκινήσει να έρχονται στη χώρα μας, όχι όμως στο ρυθμό που θα επιθυμούσαν οι εμπλεκόμενοι του τουρισμού.

Η γερμανική αγορά εξακολουθεί να είναι το νούμερο ένα και φέτος που επιλέγει ελληνικούς προορισμούς για διακοπές, ωστόσο και αυτή κινείται με χαμηλούς ρυθμούς, ενώ η Πολωνία σημειώνει αύξηση κυρίως στα νησιά (Ρόδο, Κω, Κρήτη κτλ.) λόγω των αυξημένων πτήσεων τσάρτερ.

Σχετικά με τους Ρώσους, είναι ελάχιστοι σε σχέση με το 2019 και όπως αναφέρει ο κ. Τάσιος, «είναι μόνο πολυτελείας» εξηγώντας ότι είτε έρχονται με ιδιωτικές πτήσεις, είτε/και επιλέγουν αποκλειστικά πολυτελή ξενοδοχεία για τη διαμονή τους.

Για τη Χαλκιδική, όπου ο κ. Τάσιος είναι και πρόεδρος των ξενοδόχων του νομού, οι πληρότητες κινούνται στο 80%.

Τέλος, σχολιάζοντας τη μέχρι τώρα σεζόν, ο κ. Τάσιος εξηγεί πως για να μπορούμε να συγκρίνουμε τη φετινή σεζόν με το 2019 – χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό-, θα πρέπει να δούμε πως θα κυλήσουν Σεπτέμβριος και Οκτώβριος. «Είναι μακριά» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΞ αναφερόμενος στους παραπάνω μήνες προσθέτοντας «σημασία έχει ότι είμαστε πολύ καλύτερα από το 2020».

 

Πηγή: www.grtimes.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media