Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Τα επόμενα στάδια της επένδυσης στο Miraggio Thermal Spa Resort στη Χαλκιδική

MIRAGGIO

 

Άνοιξε από την Παρασκευή 27 Μαΐου στη Χαλκιδική, το 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Miraggio Thermal Spa Resort, που είναι και το πρώτο 100% «πράσινο» ξενοδοχείο στην ιστορία της χώρας, καθώς όλη η ενέργεια που θα καταναλώνει θα προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές.

Το συγκρότημα, που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά με θέα προς τον Κόλπο του Τορωναίου και τη Σιθωνία, είναι ιδιαίτερου ύφους, καθώς δεν υπάρχει ένα κεντρικό κτήριο, αλλά απλώνεται σαν χωριό, με χαμηλά κτήρια, «δεμένα» στο φυσικό περιβάλλον, καθώς ακόμη και οι ταράτσες είναι καταπράσινες, κατάφυτες από κήπους, δέντρα και λουλούδια.

Το Miraggio κατασκεύασε στην περιοχή Κάνιστρο, στο Παλιούρι της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, η πολυμετοχική ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Med Sea Health A.E., με κεφάλαια ομογενών από τη Ρωσία καθώς και Ρώσων επενδυτών, με επικεφαλής τον Ελληνορώσο επιχειρηματία από την Αγία Πετρούπολη, Ανδρέα Ραγότη.

Η «οφθαλμαπάτη» (Miraggio στα Ιταλικά) διαθέτει 300 δωμάτια, εκ των οποίων τα 250 είναι σουίτες, ενώ οι 48 εξ αυτών έχουν ιδιωτική πισίνα, μαρίνα με 81 αγκυροβόλια που μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη έως και 40 μέτρων, πέντε εστιατόρια και πέντε μπαρ, αίθουσα συνεδρίων που φιλοξενεί 450 άτομα, «παιδικό χωριό», αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο ευεξίας, αναζωογόνησης και αισθητικής, με ιαματικά νερά, σε έκταση περίπου 3.000 τ.μ. και σε δύο ορόφους, που από τον επόμενο χρόνο θα επεκταθεί σε τρίτο επίπεδο με συνολική επιφάνεια 5.000 τ.μ.

Το Myrthia Thermal Spa, προσφέρει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα κέντρα ευεξίας στη Μεσόγειο, διαθέτοντας μια μεγάλη πισίνα θαλασσοθεραπείας που τροφοδοτείται απευθείας από τη θάλασσα και που έχει σταθερή θερμοκρασία 30 βαθμών. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές θερμαινόμενες πισίνες -οι οποίες χρησιμοποιούν τα φυσικά, θερμά, ιαματικά νερά της περιοχής- και μια ειδική σουίτα περιποίησης με ατμόλουτρα, φινλανδική σάουνα, ρωμαϊκά λουτρά κ.ά.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 168 ευρώ τη βραδιά για τα πιο «οικονομικά» δωμάτια στη low season, ενώ φτάνουν ως και τα 1.620 ευρώ για τις πολυτελείς σουίτες στο μέσο του καλοκαιριού. Το μικρότερο δωμάτιο είναι 38 τ.μ. και το μεγαλύτερο 90 τ.μ.

Τα επόμενα στάδια της επένδυσης περιλαμβάνουν αρχικά τη δημιουργία του παραθεριστικού οικισμού Mare Village, με 150 παραθεριστικές κατοικίες, οι οποίες θα διατεθούν κυρίως προς πώληση, σε όμορη έκταση 132 στρεμμάτων, έργο που έχει προγραμματιστεί για το 2017. Το τρίτο project, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται αφού ολοκληρωθεί το παραθεριστικό χωριό Mare Village, δηλαδή δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2018, περιλαμβάνει 32 σουίτες πολυτελείας, με ιδιωτική πισίνα η κάθε μία.

Το ύψος της επένδυσης για την κατασκευή του ξενοδοχείου προσέγγισε τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση, που θα αναπτυχθεί σε μια συνολική έκταση 330 στρεμμάτων και θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία των 150 παραθεριστικών κατοικιών και τις 32 σουίτες, αναμένεται να φτάσει στα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγές: www.liberal.gr. www.ethnos.gr

Δείτε ολόκληρα τα άρθρα του Απόστολου Σκουμπούρη (ΕΔΩ) στο liberal.gr και του Βασίλη Ιγνατιάδη (ΕΔΩ) στο ethnos.gr