Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Εγκρίθηκε το πρώτο πανελλαδικά υδάτινο πεδίο για υδροπλάνα στο Miraggio Thermal Spa Resort της Χαλκιδικής

Άνοιξε η αυλαία έγκρισης υδάτινων πεδίων στην Ελλάδα με το πρώτο να εγκρίνεται κατόπιν αίτησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας («Med Sea Ηealth Α.Ε.») του 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος Miraggio Thermal Spa Resort, που βρίσκεται στο πρώτο «πόδι» (Κασσάνδρα) της Χαλκιδικής.

Η έγκριση εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Το Miraggio ανέλαβε μια σημαντικότατη επιχειρηματική πρωτοβουλία, την κατασκευή ενός υδάτινου πεδίου.

Στο εγκεκριμένο υδάτινο πεδίο επιτρέπεται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.4663/20, να πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση – αποθαλάσσωση) ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Οι πτήσεις δύνανται να πραγματοποιούνται από αδειοδοτημένα υδατοδρόμια ή/και χερσαία αεροδρόμια (με τη χρήση αμφίβιων υδροπλάνων).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Miraggio, Αλέξανδρος Γιαννακίδης, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί, με την έγκριση αυτή έγινε πραγματικότητα ένα όνειρο που έχουμε για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Το Miraggio θα αποτελέσει από φέτος την πρώτη Πύλη Εισόδου και, η αρχή αυτή, θα είναι ένα ορόσημο για τον τουρισμό στην Ελλάδα γενικότερα. Η Ελλάδα, με την τεράστια ακτογραμμή και τις πανέμορφες παραλίες της, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες χώρες, όπως οι Μαλδίβες για παράδειγμα, που εδώ και χρόνια έχουν εντάξει τα υδροπλάνα στα μέσα μαζικής μεταφοράς τους. Προορισμοί όπως η Χαλκιδική θα είναι πλέον προσβάσιμοι πιο εύκολα, ενώ οι επισκέπτες που βρίσκονται εδώ θα μπορούν να πεταχτούν σε ένα νησί για εκδρομή, για λίγες επιπλέον μέρες διακοπών ή και το αντίθετο. Πέρα από τα πασίγνωστα νησιά του Αιγαίου και την πρωτεύουσα, πλέον όσοι ονειρεύονται να έρθουν στην Ελλάδα, θα μπορούν να προσεγγίσουν και τόπους λιγότερο γνωστούς και ανεξερεύνητους, αλλά εξίσου όμορφους και να γευτούν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media