Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Συνέδριο: «Ο τουρισμός σε περιόδους κρίσης. Η περίπτωση της Αστυπάλαιας»

Η Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων και η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ), με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αστυπάλαιας, διοργανώνουν από σήμερα στην Αστυπάλαια επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Ο τουρισμός σε περιόδους κρίσης. Η περίπτωση της Αστυπάλαιας».

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 17:30 – 20:30
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 17:45 – 20:45
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 10:30 – 12:30

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Προβληματισμοί, θέσεις, προτάσεις, θα τεθούν στο συνέδριο και θα αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων, μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των θεωρητικών και των τοπικών εκπροσώπων του τουρισμού.

Εισηγητές/τριες θα είναι καθηγητές-τριες των Α.Ε.Ι., ειδικοί επιστήμονες και δημοσιογράφοι, όπως είναι η τ. Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγήτρια Ισμήνη Κριάρη για τις πολιτικές και κοινωνικές επιδράσεις στον τουρισμό μετά την πανδημία, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου καθηγητής Αναστάσιος Σταλίκας για τον τουρισμό μετά την πανδημία και το ρόλο των θετικών συναισθημάτων και ο ομότιμος καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α Δημήτρης Χαραλάμπης για τα προβλήματα του τουρισμού, του περιβάλλοντος, αλλά και τα γεωπολιτικά ζητήματα που δημιουργούνται μετά την πανδημία.

Με βίντεο – παρουσίαση από το Λονδίνο, θα αναλύσει ο καθηγητής Dr Θωμάς Γιάγκογλου, το θέμα τουριστική ανθεκτικότητα και κρίσεις με βάση σύγχρονες βιβλιογραφικές αναφορές και στοιχεία από τους Διεθνείς Τουριστικούς Οργανισμούς.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα πρώτα στοιχεία έρευνας που μελετάει ομάδα ερευνητών-τριών για τα την προβολή του κορονοϊού στον τύπο (ελληνικό και ξένο), η οποία γίνεται με την επιστημονική ευθύνη της καθηγήτριας Τέσσας Δουλκέρη, Προέδρου της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου και του καθηγητή κ. Γιάγκογλου.

Το Επιστημονικό Συνέδριο θα διεξαχθεί στον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Αστυπάλαιας.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post