Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Στην Σπάρτη ευρωπαϊκό συνέδριο για ανάδειξη του βυθισμένου οικισμού Παυλοπέτρι Λακωνίας

Tο τελικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού έργου INHERIT, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Interreg Med», διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου το διήμερο 27 και 28 Απριλίου, στη Σπάρτη, στο ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort (Παλαιολόγιο Μυστρά).

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ηγείται του εταιρικού σχήματος του Ευρωπαϊκού έργου INHERIT (https://inherit.interreg-med.eu/), έργο στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 15 εταίροι και τρεις υποστηρικτικοί εταίροι από 10 χώρες της Μεσογείου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το εν λόγω έργο στοχεύει στην προστασία της παράκτιας και θαλάσσιας φυσικής κληρονομιάς από τις αρνητικές επιπτώσεις του τουρισμού και στην αξιοποίηση των πιο πάνω χαρακτηριστικών μέσω μιας νέας στρατηγικής τουριστικής ανάπτυξης που εστιάζει:

Στη δημιουργία προτύπων περιοχών INHERITURA, όπου τα μέτρα προστασίας της φυσικής κληρονομιάς και οι πολιτικές τουριστικής ανάπτυξης θα αποφασίζονται και θα εφαρμόζονται μέσω μιας ανιούσας (bottom-up) διαδικασίας με τη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων και κάθε ομάδας ενδιαφέροντος.

Στη διαμεσογειακή συνεργασία για τη δημιουργία θεματικών τουριστικών πακέτων, που θα αναδεικνύουν και θα συνδέουν τις περιοχές INHERITURA έτσι ώστε η φυσική κληρονομιά να γίνει το εργαλείο για την «πράσινη» ανάπτυξη του τουρισμού στη Μεσόγειο και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στις παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές της.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η επιλεγείσα INHERITURA είναι το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου, και η Περιφέρεια -με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, της ιστορίας και της πολιτιστικής της κληρονομιάς, αλλά και της ανάδειξης αυτού του σημαντικού μνημείου- διοργανώνει το εν λόγω συνέδριο.

Στο έργο INHERIT συμμετέχουν άλλοι 14 οργανισμοί από διαφορετικά κράτη της Μεσογείου:

Υπουργείο Τουρισμού – Κροατία
Περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια – Ιταλία
Περιφέρεια της Μούρθια, Γενική Διοίκηση Φυσικού Περιβάλλοντος, Γραφείο Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος – Ισπανία
Περιφέρεια της Aπουλίας, Τμήμα Τουρισμού, Οικονομίας του Πολιτισμού και Περιφερειακής Αξιοποίησης – Ιταλία
Διαμερισματικό Συμβούλιο του Ερώ – Γαλλία
Δήμος της Ιζολα, Δημόσια υπηρεσία για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη έργων – Σλοβενία
Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου – Κύπρος
Ίδρυμα για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και το Διάλογο στη Μάλτα – Μάλτα
Διεθνής Ένωση για τα Μεσογειακά Δάση – Γαλλία
‘Ιδρυμα Seneca, Υπηρεσία Επιστήμης και Τεχνολογίας της Περιφέρειας της Μούρθια – Ισπανία
Πανεπιστήμιο Πατρών – Ελλάδα
Ινστιτούτο Γεωργίας και Τουρισμού – Κροατία
Parks Dinarides, Δίκτυο προστατευόμενων περιοχών των Δειναρικών Άλπεων – Μαυροβούνιο
Ένωση για τη Διαφύλαξη της Κληρονομιάς της Μέρτολα – Πορτογαλία

 

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του συνεδρίου INHERIT.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media