Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Σχέδιο δημιουργίας υδατοδρομίου στον Άλιμο

Ο Δήμος Αλίμου σχεδιάζει τη δημιουργία υδατοδρομίου στην πλαζ  Β’ Αλίπεδο Αλίμου, μόλις 12 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η παραχώρηση χερσαίας έκτασης 121,34 τ.μ. για την εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου. Επίσης, θα αξιοποιηθεί θαλάσσια επιφάνεια 1.400 τ.μ.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, ο Δήμος Αλίμου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή διαδικασίες για την ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και αντίστοιχα βρίσκεται στο στάδιο ανάπλασης η μαρίνα του Αλίμου (φωτογραφία), η μεγαλύτερη μαρίνα της Ελλάδας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Κατά τον κ. Κονδύλη η κοντινή απόσταση του Δήμου από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, καθώς και η άμεση πρόσβασή του στο λιμάνι του Πειραιά και στο αεροδρόμιο με εξυπηρέτηση από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συντελούν ακόμη περισσότερο στον καθορισμό του προορισμού ως πόλο έλξης πολλών επισκεπτών.

Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου θέτοντας τις βάσεις για να αποκτήσει ο Άλιμος εναέριο μέσο μεταφοράς και να αποτελεί αφετηρία τουριστικών αποδράσεων για τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

 

Πηγή: www.travel.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media