Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Τα σχέδια της ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου για τη Β’ πλαζ της Βούλας

 

Επενδύσεις πάνω από 20.000.000 ευρώ θα υλοποιηθούν έως το τέλος του 2020 σε παραλιακές εγκαταλελειμμένες εκτάσεις στη Βούλα, οι οποίες περιλαμβάνουν τη Β’ πλαζ και το παλιό camping της περιοχής.

 

Β’ πλαζ

Όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, πλειοδότης στο διαγωνισμό για το δικαίωμα εκμετάλλευσης της Β’ Πλαζ Βούλας, έκτασης 80 στρεμμάτων, αναδείχθηκε η Athens Beach Club Α.Ε., θυγατρική του ομίλου ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino και Hilton Αθήνας).

Τα σχέδια της ΤΕΜΕΣ περιλαμβάνουν τη δημιουργία ιδιωτικού club σε έκταση 17 στρεμμάτων, το οποίο προορίζεται για χρήση αποκλειστικά από τους πελάτες του Hilton, οικογενειακής ζώνης σε έκταση 40 στρεμμάτων, τα υπόλοιπα 24 στρέμματα θα διατεθούν για τη δημιουργία ζώνης αθλητισμού, ενώ στην έκταση θα λειτουργήσουν δύο εστιατόρια, τρία αναψυκτήρια, παιδότοποι και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι μελέτες προβλέπουν πως το σύνολο της επένδυσης θα ανέλθει σε περίπου 7.000.000 ευρώ, με αξιόπιστες πηγές να τονίζουν πως οι παρεμβάσεις θα φτάσουν τα 12.000.000 ευρώ. Η υλοποίηση της επένδυσης αναμένεται να αρχίσει μέσα στο καλοκαίρι με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων, τα οποία θα αναλάβει να πραγματοποιήσει Intrakat, να ανέρχεται σε περίπου 18 μήνες.

 

Camping 
Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του camping της Βούλας, έκτασης περίπου 35 στρεμμάτων δίπλα στην Α’ Πλαζ Βούλας, ανάδοχος κηρύχθηκε η εταιρεία ΒΔ Επενδυτική, θυγατρική της Ναυσικά Α.Ε., η οποία σε ποσοστό 80% ανήκει στην Grivalia Hospitality, τον επενδυτικό βραχίονα της Grivalia Properties στον κλάδο των ξενοδοχείων.

Οι επενδυτές θα δημιουργήσουν πολυτελές camping με 60 σκηνές και περίπου 40 τροχόσπιτα, των οποίων η τιμή θα είναι 300 – 400 ευρώ τη βραδιά, χώρους αναψυχής, στάθμευσης, αλλά και οκτώ γήπεδα τένις.

Σε διπλανή έκταση θα κατασκευαστεί θερινός κινηματογράφος 300 θέσεων, από τον όμιλο Tanweer, o οποίος έχει έδρα στο Ντουμπάι και την Αθήνα και ειδικεύεται στη διανομή οπτικοακουστικού υλικού και τη διαχείριση κινηματογράφων.

Οι επενδύσεις για το πολυτελές camping και το θερινό κινηματογράφο θα ανέλθουν σε περίπου 9.000.000 ευρώ.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Αχιλλέα Τόπα στο economistas.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram