Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Aνοίγει ο δρόμος για τη 10 εκατ. ευρώ επένδυση της Grivalia στο κάμπινγκ της Βούλας

 

Το δρόμο για τη μεγάλη επένδυση της Grivalia στην έκταση του κάμπινγκ της Βούλας ανοίγει η συμφωνία του δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Η επένδυση, με βάση τη σύμβαση που είχε υπογραφεί πέρυσι τον Απρίλιο μεταξύ της αναδόχου εταιρείας, της ΒΔ Επενδυτική (θυγατρικής της Ναυσικά Α.Ε., η οποία ανήκει κατά 80% στην Grivalia Hospitality, τον επενδυτικό βραχίονα της Grivalia Properties στον κλάδο των ξενοδοχείων και το υπόλοιπο στον όμιλο Παπαθεοχάρη) περιλαμβάνει camping 5 αστέρων σε μία επένδυση τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Έτσι, ο δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, η ΕΤΑΔ και η ΒΔ Επενδυτική συμφώνησαν:

 

1. Η σύμβαση παραχώρησης της έκτασης του κάμπινγκ της Βούλας παρατείνεται έως το 2052, αυξάνοντας τη χρονική διάρκεια της παραχώρησης ουσιαστικά κατά 20 χρόνια.

2. Επιβάλλεται στην ανάδοχο εταιρεία επένδυση τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με το δήμο, συνεπάγεται την ουσιαστικότερη αναβάθμιση της περιοχής με την πραγματοποίηση υψηλής ποιότητας επενδύσεων και έργων υποδομής.

3. Η κατασκευαστική περίοδος παρατείνεται έως την έναρξη του καλοκαιριού του 2022, ενώ θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί αυτή μέχρι την έναρξη του επόμενου καλοκαιριού (2021).

4. Από το Μάιο του 2025, η «ΒΔ Επενδυτική» θα καταβάλλει ετήσιο μίσθωμα ποσού 300.000 ευρώ, ενώ για την τελευταία δεκαετία (2042 – 2052) αυτό θα ανέλθει στις 350.000 ευρώ. Συγχρόνως από τα πάσης φύσεως έσοδα που θα εισπράττει ο δήμος από την έκταση, αφαιρουμένων φόρων και τελών, ποσοστό 50% θα αποδίδεται στην ΕΤΑΔ.

 

Πηγή: www.newmoney.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media