Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΣΕΤΚΕ: Αποκλεισμός μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων από το νέο αναπτυξιακό νόμο

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας (ΣΕΤΚΕ), εκφράζει τη δυσφορία της για τον αποκλεισμό των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων από το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΣΕΤΚΕ 

 

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. για την ένταξη των καταλυμάτων του κλάδου σε αναπτυξιακά προγράμματα, είναι πλέον γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, μέχρι και σήμερα δεν έχουν επωφεληθεί ούτε από προγράμματα ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού, αλλά ούτε και από τα μέτρα στήριξης που εφάρμοσε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας, αφού ανέκαθεν υπήρχαν όροι και προϋποθέσεις που τις απέκλειαν.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Και ενώ οι επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων περίμεναν το νέο αναπτυξιακό νόμο ως «σανίδα σωτηρίας», ο αποκλεισμός των επιχειρήσεων τους για ακόμη μια φορά, συντελεί στη στασιμότητα της ανταγωνιστικότητας τους και στον οικονομικό μαρασμό τους.

Η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. καλεί τον Υπουργό να τηρήσει τη δέσμευση του και να εντάξει τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα στο νέο αναπτυξιακό νόμο πριν την ψήφιση του, αφού πρόκειται για τη μοναδική ευκαιρία αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών τους ώστε να ανταπεξέλθουν στον υψηλό ανταγωνισμό της τουριστικής αγοράς.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post