Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Το πρώην Ξενία της Ναυπάκτου μετατρέπεται σε εικονικό μουσείο για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου

Την επαναλειτουργία του πρώην ξενοδοχείου Ξενία της Ναυπάκτου (φωτογραφίες) προωθεί η τοπική δημοτική αρχή μετά και την έγκριση του κονδυλίου 970.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την ανακατασκευή του εγκαταλελειμμένου και λεηλατημένου κτηρίου που κάποτε αποτελούσε κόσμημα για την περιοχή, με σκοπό να μετατραπεί σε εικονικό μουσείο για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Η ανακατασκευή του κτηρίου, εκτός από τη δημιουργία του εικονικού μουσείου για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου, προβλέπει εκθεσιακό χώρο, αίθουσα εκδηλώσεων και ένα κέντρο φιλοξενίας με έξι σουίτες για επισκέπτες όπως πρέσβεις, εκπρόσωποι ξένων κρατών ή πόλεων του εξωτερικού, διανοούμενοι που ασχολούνται με ιστορικά και πολιτιστικά θέματα της Ναυπάκτου.

 

Το μουσείο εικονικής αναπαράστασης της ναυμαχίας της Ναυπάκτου θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο, ενώ στα πρώην δωμάτια του πρώτου ορόφου θα δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος, αλλά και τα επιπλωμένα διαμερίσματα φιλοξενίας.

Το Ξενία της Ναυπάκτου εγκαινιάστηκε το 1981 ως ξενοδοχείο β’ κατηγορίας με 48 δίκλινα δωμάτια εμβαδού 2.879 τ.μ. σε οικόπεδο με ένα πλούσια δενδροφυτεμένο κήπο με 78 είδη δέντρων, θάμνων και αναρριχητικών φυτών. Το 1997 διέκοψε τη λειτουργία του.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Νίκη Παπάζογλου στο insider.gr.