Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Ρόδος: Oικολογική καταστροφή, ζημιές/εκκενώσεις ξενοδοχείων, προσωρινή διακοπή πτήσεων

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά που καίει για έβδομη ημέρα στη Ρόδο.

Τα πύρινα μέτωπα είναι τρία: Το ένα προς Απόλλωνα, το άλλο στα Λάερμα και το τρίτο ανάμεσα σε Γεννάδι και Κιοτάρι.

Προσωρινό κατάλυμα σε κλειστά γυμναστήρια, σχολεία, συνεδριακά κέντρα μεγάλων ξενοδοχείων, αλλά και πλοία βρήκαν χιλιάδες τουρίστες στη Ρόδο, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν προκειμένου να σωθούν.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η πυρκαγιά, εκτός από χιλιάδες στρέμματα δάσους, έχει καταστρέψει σπίτια και κτήρια και έχει προκαλέσει ζημιές σε ξενοδοχεία.

Τρία ξενοδοχεία που βρίσκονται στo Κιοτάρι της νότιας Ρόδου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τη φωτιά, ενώ στις φλόγες παραδόθηκε μεγάλο μέρος του ξενοδοχείου «Rodos Princess».

Όλα τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν έγκαιρα από τους τουρίστες που διέμεναν σε αυτά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές του νησιού.

Η Jet2 ανακοίνωσε ότι ακύρωσε το Σάββατο πέντε πτήσεις προς τη Ρόδο και τα πέντε αεροπλάνα αναχώρησαν για το νησί χωρίς επιβάτες για να φέρουν στη Βρετανία ταξιδιώτες με προγραμματισμένες πτήσεις, ενώ από την TUI ανακοινώθηκε η ακύρωση όλων των αναχωρήσεων για τη Ρόδο μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίου, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων και να επιστρέψει σε μια πιο ήρεμη και ελεγχόμενη κατάσταση στο νησί.

Όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις της TUI από το αεροδρόμιο της Ρόδου πραγματοποιούνται κανονικά, με σκοπό την επιστροφή των τουριστών στις πατρίδες τους.

Υπάρχουν αρκετοί τουρίστες που προσήλθαν στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα και ημέρα αναχώρησης.

Η easyJet ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της προς τη Ρόδο εξακολουθούν να πραγματοποιούνται, αλλά όποιος έχει κάνει κράτηση για να ταξιδέψει πριν από τις 29 Ιουλίου μπορεί να αλλάξει δωρεάν την πτήση του σε άλλη ημερομηνία ή να ζητήσει voucher.

Η διοίκηση της British Airways ανέφερε στο BBC ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει πτήσεις στη Ρόδο αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας πτήσης σήμερα Δευτέρα.

Οι πελάτες της British Airways που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρόδο μπορούν να αλλάξουν την ημερομηνία της πτήσης τους για να επιστρέψουν νωρίτερα από τη προγραμματισμένη ημερομηνία, χωρίς επιπλέον χρέωση, τόνισε η αεροπορική εταιρεία.

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της από και προς τη Ρόδο λειτουργούν κανονικά παρά τις πυρκαγιές που μαίνονται στο νησί.

 

Πηγές: www.dimokratiki.gr, www.rodiaki.gr, www.protothema.gr, www.imerisia.gr

Φωτογραφία: www.dimokratiki.gr

Share Post