Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Προχωρούν τα σχέδια δημιουργίας αεροδρομίου στην Ίο

 

Η Lucas Ανώνυμη Τεχνική και Επενδυτική Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων (Lucas A.E.), συμφερόντων του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Άγγελου Μιχαλόπουλου, ο οποίος φέρεται να είναι ιδιοκτήτης του 30% της έκτασης του Ίου, προέβη σε δωρεά ενός αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 35,5 στρεμμάτων στη θέση Καψάλη για την κατασκευή αεροδρομίου που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Η δωρεά έγινε στο Δήμο Ιητών με επιστολή που απέστειλε στις 31 Ιουλίου 2020 η εταιρεία Lucas.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το έργο αυτό είναι ο διακαής πόθος όλων των κατοίκων του νησιού οι οποίοι κάθε χρόνο δεινοπαθούν με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, ενώ μεγάλη ταλαιπωρία έχουν τους καλοκαιρινούς μήνες και οι τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα της Ίου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μιχαλόπουλος θα χρηματοδοτήσει κάθε μελέτη που θα χρειαστεί, είτε αυτή αφορά περιβαλλοντικές επιπτώσεις, επιδράσεις στο φυσικό περιβάλλον, επιπτώσεις θορύβου, κυκλοφοριακό φόρτο κ.λπ.

Επιπλέον, ο κ. Μιχαλόπουλος σχεδιάζει τρεις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ιο, συνολικού ύψους 178 εκατ. ευρώ και δημιουργίας 455 θέσεων εργασίας, που αφορούν την κατασκευή 5άστερων ξενοδοχείων και πολυτελών τουριστικών κατοικιών.

 

Πηγή: www.protothema.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media