Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Pillow urban stay: Νέο κατάλυμα τεσσάρων κλειδιών δίπλα στο Λευκό Πύργο

Το Pillow urban stay, είναι ένα νέο κατάλυμα τεσσάρων κλειδιών με 24 δωμάτια που παρέχουν μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Βρίσκεται στην οδό Ρωμανού 9, λίγα μόλις μέτρα απόσταση από το σημείο αναφοράς της πόλης, το Λευκό Πύργο.

Το Pillow, λειτουργεί ως κατάλυμα επιπλωμένων δωματίων με βασικές ξενοδοχειακές υπηρεσίες (reception, 24ωρη εξυπηρέτηση δωματίων).

RevitUp – Digital & Revenue Management

Το κτήριο που το φιλοξενεί ανακατασκευάστηκε ριζικά με σκοπό τη μετατροπή του σε κατάλυμα υψηλού επιπέδου. Αν και είναι κατασκευασμένο το 1938, τίποτα εξωτερικά δεν μαρτυρά την ηλικία του και αυτό οφείλεται στην εκπληκτική αρχιτεκτονική μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία http://project.net.gr που το ανέλαβε, η οποία ακολουθώντας τα στάνταρ της σχολής Bauhaus πέτυχε την κατασκευή ενός μεταμοντέρνου κτηρίου ακριβώς την εποχή του μοντερνισμού.

Κατέχει όλα εκείνα τα στοιχεία όπως λιτές και ευθείες γραμμές, εσoχές στο κατακόρυφο επίπεδο κατάλληλα πλάτη εξωστών και θέση των ανοιγμάτων που το κατατάσσουν στον παρατηρητή τουλάχιστον 40 χρόνια νεότερο.

Το κτήριο πετυχαίνει τέλεια εκμετάλλευση φυσικού φωτός λόγω της θέσης των ανοιγμάτων, ενώ το μεγάλο ελεύθερο ύψος του κάθε ορόφου με τα ψηλά ταβάνια κατορθώνει να πετύχει μια ευχάριστη γεωμετρία που με χάρη περιβάλλει τον παρατηρητή.

Φωτογραφίες: www.pillowurbanstay.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media