Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Παραλαβή των πρώτων από τους 25 συνολικά νέους συρμούς Τραμ

Στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού βρέθηκε χθες (31/08) ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, για την παραλαβή των πρώτων από τους 25 συνολικά νέους, σύγχρονους συρμούς Τραμ, με τους οποίους θα αναβαθμιστεί το υφιστάμενο δίκτυο.

Τα οχήματα φέρουν την εμπορική ονομασία Citadis του οίκου Alstom και κατασκευάζονται στη Βαρκελώνη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Πρόκειται για τους πλέον σύγχρονους συρμούς που προσφέρουν άνετο ταξίδι, αισθητική αναβάθμιση του στόλου, αλλά και μειωμένα λειτουργικά έξοδα.

Έχουν μήκος 33,3 μέτρα, πλάτος 2,40 μέτρα και μεταφορική ικανότητα/δυνατότητα 214 επιβατών (54 καθήμενων και 160 ορθίων).

Διαθέτουν εργονομικά καθίσματα επιβατών, πανοραμικά παράθυρα που παρέχουν διαφάνεια και θέαση, βελτιωμένη προσβασιμότητα με διπλές θύρες, μοντέρνο φωτισμό LED, βελτιωμένη απόδοση κλιματισμού, καθώς και χώρους για καροτσάκια, αναπηρικά αμαξίδια και ποδήλατα.

Από πλευράς τεχνολογίας διαθέτουν ό,τι πιο σύγχρονο παρέχοντας ασφαλείς μεταφορές, υψηλές επιδόσεις, δυναμική οπτική και ακουστική πληροφόρηση επιβατών, ευκολία χρήσης – οδήγησης και μειωμένα έξοδα προληπτικής συντήρησης.

Ήδη έχουν έρθει ακτοπλοϊκά στον Πειραιά δύο οχήματα και σταδιακά ως το τέλος Μαΐου του 2021, θα αφιχθούν όλα, ώστε μετά από επί τόπου στατικές και δυναμικές δοκιμές στο δίκτυο του Τραμ να ενταχθούν στην κυκλοφορία.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post