Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Οι νικητές των Greek Hospitality Awards 2021

Τα Greek Hospitality Awards 2021 διοργανώθηκαν για 7η συνεχόμενη χρονιά την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με την Tourism Media & Events, το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

Φέτος πραγματοποιήθηκαν υβριδικά, με τους ομιλητές και τους βραβευθέντες σε φυσική παρουσία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso και με το κοινό να παρακολουθεί και να συμμετέχει ψηφιακά μέσα από την LiveOn, την πρώτη πλήρη, all-in-one, ψηφιακή πλατφόρμα για την Επιχειρηματική Επικοινωνία και τα Events, και το τρισδιάστατο ψηφιακό εκθεσιακό της κέντρο, το LiveOn Expo Complex.

Την κορυφαία διάκριση Top Greek Hotel 2021 κατέκτησε το Katikies Santorini και την κορυφαία διάκριση Top Greek Resort 2021 κατέκτησε το Sani Resort.

Συνολικά απονεμήθηκαν 108 κατηγορίες βραβείων σε τέσσερις θεματικές ενότητες και βραβεύτηκαν 193 ξενοδοχεία & επιχειρήσεις τουρισμού από όλη την Ελλάδα.

Δείτε όλους τους νικητές των Greek Hospitality Awards 2021 στο:

https://ethosevents.eu/greek-hospitality-awards-2021-nikites/

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Επίσης, απονεμήθηκαν οι εξής επτά τιμητικές διακρίσεις:

  • Greek Hospitality Leader: Ανδρέας Μεταξάς, CEO, Metaxa Hospitality Group
  • Greek Hospitality Pioneer: Χάρης Σιγανός Founder & CEO, Zeus International
  • Greek Hospitality Personality: Πάνος Κωνσταντινίδης CEO, SWOT Hospitality
  • Greek Hospitality Rising Star: Παναγιώτης Πανταζόπουλος, Managing Director, Trésor Hospitality
  • Greek Hospitality Mentor: Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντή Ινστιτούτου ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ)
  • Best Greek Hospitality Region: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Γεώργιος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
  • Best Greek Hospitality Municipality: Δήμος Πάρου & Μάρκος Ι. Κωβαίος, Δήμαρχος

 

Την Τελετή Απονομής παρουσίασαν o Χάρης Ντιγριντάκης, Δημοσιογράφος, Διευθύνων Σύμβουλος της Tourism Media & Events και η Μαρία Νικόλτσιου, Δημοσιογράφος, Παρουσιάστρια Ειδήσεων, Alpha TV.

Στην εισαγωγική  του προσφώνηση ο Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO του ethosGROUP, ανέφερε ότι «Έχουμε πλέον αναδείξει την Ελλάδα που διακρίνεται. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε το «όχημα» που θα μεταφέρει και θα προβάλλει τις επιτυχίες του κλάδου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Θεσμικό χαιρετισμό μέσω της LiveOn απηύθυνε ο Σπήλιος Λιβανός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέροντας ότι «αναμφισβήτητα το ελληνικό τουριστικό προϊόν αποτελεί το μεγάλο μας όπλο. Ο τουρισμός μας ανέκαμψε φέτος, οι ξένοι επισκέπτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμμετέχουμε στην ενίσχυση και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος. Ο πράσινος αγροτουρισμός και άλλες μορφές τουρισμού είναι κάποια μόνο παραδείγματα για το πως θα δώσουμε νέα πνοή στον τουρισμό συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της σεζόν».

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε στο χαιρετισμό της:

«Οι βραβεύσεις έχουν σημασία, καθώς με τα βραβεία αυτά που αποτελούν θεσμό, επιβραβεύονται οι αντοχές και το πείσμα της ελληνικής ξενοδοχίας. Φέτος χωρίς αίσθηση υπερβολής, μπορούμε να λέμε ότι η Ελλάδα είναι νικήτρια, εφαρμόζοντας όλα τα πρωτόκολλα. Η ανάκαμψη συνοδεύτηκε με την αύξηση των αφίξεων, των εσόδων και της μέσης δαπάνης. Το Υπουργείο Τουρισμού έχει εκπονήσει ήδη νέα καμπάνια για τον ορεινό τουρισμό, νέα σχέδια και projects. Mε κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης θα αναβαθμιστούν οι υποδομές, θα επιχορηγηθούν ειδικά σεμινάρια, ενώ παράλληλα ο κλάδος θα στηριχθεί με το νέο ΕΣΠΑ και φυσικά το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».

Η Κατερίνα  Νοτοπούλου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Τομεάρχης Τουρισμού, σημείωσε στο χαιρετισμό της:

«Η σκέψη μας είναι σε όσους αγωνίζονται να κρατηθούν όρθιοι απέναντι στις δυσκολίες. Η πανδημία δεν πέρασε, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, όπως και η ενεργειακή κρίση. Πρέπει να υπάρξει μία στοχευμένη και διαρκής στήριξη στον κλάδο. Όλοι μαζί πρέπει να σχεδιάσουμε από κοινού τις στρατηγικές για λύση των παθογενειών που θα μας πάνε μπροστά στη βιώσιμη ανάπτυξη. Το βασικό συστατικό είναι η ανθρωποκεντρική προσέγγιση, δηλαδή πώς θα στηρίξουμε τους εκπροσώπους του τουρισμού, μία δύναμη της εθνικής μας οικονομίας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ένα πολύ ενδιαφέρον fireside chat είχε ο Χάρης Ντιγριντάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Toyrism Media & Events, Ραδιοφωνικός Παραγωγός Alpha Radio 898, με τον Δημήτρη Μανίκη President for Europe, Middle East, Eurasia and Africa (EMEA) Wyndham Hotels & Resorts.

Ο κ. Μανίκης έκανε λόγο για μια δύσκολη χρονιά, κατά την οποία ο κόσμος αντέδρασε θετικά και η τουριστική κίνηση υπερέβη κάθε εκτίμηση. Ως συμμετέχων σε πολλά συνέδρια μετέφερε τα κυρίαρχα παγκόσμια trends που συζητιούνται διεθνώς και αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη, την άνοδο των resorts, την επιλογή των δευτερεύουσων πόλεων (και πέραν δηλαδή της πρωτεύουσας κάθε χώρας), ενώ παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό καθότι τα στελέχη δεν επιλέγουν τον τουριστικό/ξενοδοχειακό κλάδο για καριέρα.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μανίκης, η Wyndham Hotels & Resorts ανοίγει γραφείο στην Ελλάδα. «Η ελληνική αγορά έχει μεγάλη σημασία για μας. Υπάρχει χώρος πια για όλους. Μπήκαμε στο all inclusive και θα φέρουμε branded πελάτες (all inclusive) στην Ελλάδα. Μια κίνηση που θα αποδώσει καρπούς τους επόμενους μήνες», εκτίμησε.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media