Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα ξενοδοχεία σε Σαντορίνη, Μύκονο, Σκιάθο, Λευκάδα, Φολέγανδρο και Ναύπλιο

 

Από αρμόδιες Υπηρεσίες εγκρίθηκε η δημιουργία νέων ξενοδοχείων:

 

1. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας έχει εγκριθεί η οικοδομική άδεια για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου στην περιοχή Φοινικιά πολύ κοντά στην Οία, από τον Αναστάσιο Καρρά.

 

2. Από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Δ΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «Α. ΚΑΤΣΑΡΗΣ – Ε. ΖΩΡΖΟΥ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» με διακριτικό τίτλο «CYCLADES ESTATE», που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 30 δωματίων / 60 κλινών στη θέση Χρυσοπηγή της Τοπικής Κοινότητας Άνω Μεριάς της Φολεγάνδρου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

3. Από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «LEFKAS INVEST ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» με διακριτικό τίτλο «LEFKAS INVEST», που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 72 δωματίων / 196 κλινών, σε αγροτεμάχιο 20 περίπου στρεμμάτων στη θέση Μεγάλη Ράχη – Κάθισμα της κοινότητας Καλαμιτσίου της Λευκάδας.

 

4. Από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «IONIAN INVEST ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» με διακριτικό τίτλο «IONIAN INVEST», που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 69 δωματίων / 196 κλινών, στη θέση Μεγάλη Ράχη – Κάθισμα της Λευκάδας.

 

5. Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Γ΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «ΑΜΥΡΑ ΙΚΕ», που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 42 κλινών στη Σκιάθο.

 

6. Από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Δ΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «Χ. Κ. ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «Χ. Κ. ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 19 δωματίων / 55 κλινών, στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου.

 

7. Από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΣ ΜΟΝ. Α.Ε.», που αναφέρεται στον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχείου που έχει παύσει τη λειτουργία του και την επαναλειτουργία του ως 4άστερο ξενοδοχείο δυναμικότητας 50 δωματίων/102 κλινών, στη θέση Πλάκα ή Σπηλιά της τοπικής κοινότητας Δρεπάνου του Ναυπλίου.