Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

«Μινιόν»: Μετατρέπεται σε ξενοδοχείο ή πολυκατάστημα ξανά;

Μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία που έχει ξεκινήσει η Folli Follie για την πώληση του κτηρίου που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα «Μινιόν» στο κέντρο της Αθήνας.

Το κτήριο, το οποίο βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, Σατωβριάνδου, Βερανζέρου και Δώρου, χρειάζεται ριζική ανακατασκευή, πλην όμως βρίσκεται σε κομβικό σημείο στο κέντρο της Αθήνας και διαθέτει 21.000 τετραγωνικά μέτρα δόμησης.

Το κτήριο ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί είτε ως ξενοδοχείο είτε ως πολυκατάστημα ξανά.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το αγοραστικό ενδιαφέρον προέρχεται τόσο από εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων όσο και από Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας που αντιμετωπίζουν το ακίνητο δυνητικά ως χώρο ανάπτυξης είτε πολυκαταστήματος είτε ξενοδοχείου.

Ενδιαφέρον αναφέρεται πως υπάρχει και από ορισμένα μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, που αντιμετωπίζουν το κτήριο ως trophy asset.

Όμιλοι λιανικού εμπορίου, αλλά και εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων φαίνεται να ενδιαφέρονται για την εκμίσθωσή του από όποιον τελικά το αποκτήσει και προς τούτο λέγεται πως έχουν συζητηθεί και πιθανές κοινοπραξίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτήριο έχει αποτιμηθεί σε ένα εύρος τιμών από 25 έως και 35 εκατ. ευρώ, αλλά «παραμένει ακόμα άγνωστο το τι είναι διατεθειμένη να πληρώσει η αγορά», επισημαίνουν παράγοντες του real estate.

Το πολυκατάστημα «Μινιόν» άνοιξε πρώτη φορά τις θύρες του το 1944 και από τη δεκαετία του 1950 και μετά γιγαντώθηκε σε μεγάλο πολυκατάστημα ευρωπαϊκών μεγεθών με δεκάδες χιλιάδες είδη και περίπου 1.000 άτομα προσωπικό.

Ήταν το πρώτο ελληνικό κατάστημα που χρησιμοποίησε κυλιόμενες σκάλες και κλιματισμό.

Καταστράφηκε από εμπρησμό παραμονές Χριστουγέννων του 1980.

Επαναλειτούργησε μετά την ανακατασκευή του το 1983, αλλά η εταιρεία βαρυνόταν πλέον με τεράστια χρέη τα οποία έπρεπε να αναλάβει προκειμένου να το ανατάξει μετά την καταστροφή και έτσι κρατικοποιήθηκε.

Δεν παρουσίασε κέρδη για μια σχεδόν ολόκληρη δεκαετία και τελικά έκλεισε.

 

Πηγή: www.kathimerini.gr

Φωτογραφία: www.google.com/maps

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post