Σάββατο 21 Μαϊου 2022

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μελέτη για τον τουρισμό με βάση τη νέα πραγματικότητα από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

 

Η προώθηση του τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του συστήματος διαχείρισης προορισμού (Destination Management System / DMS), ενός προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με τη συμμετοχή τριών καθηγητών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ζητήθηκε από τους πανεπιστημιακούς να εντάξουν στις μελέτες τους απόψεις για το μέλλον του τουρισμού, «με βάση και τα σημερινά δεδομένα που διαμορφώνει η κατάσταση την οποία βιώνει όλος ο πλανήτης, γιατί μετά την πανδημία του κορονοϊού τίποτα δεν θα είναι το ίδιο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο περιφερειάρχης.

RevitUp – Digital & Revenue Management

«Δεν θέλουμε μελέτες βασισμένες στην πεπατημένη και στο χθες, θέλουμε την άποψη της πανεπιστημιακής κοινότητας για το μέλλον μιας Περιφέρειας η οποία θα πρέπει να πρωτοπορήσει και στον τομέα αυτό, καθώς διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, η αρμόδια για θέματα τουρισμού περιφερειακή σύμβουλος Άννα Καλογεροπούλου, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ράλλης.

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος – στο οποίο εμπλέκονται επίσης τα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Πειραιώς – ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media