Πέμπτη 2 Μαϊου 2024

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η εξαγορά του Porto Carras από τον Ιβάν Σαββίδη;

Έναντι ποσού περίπου 250 εκατ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά του ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος Porto Carras της Χαλκιδικής, καθώς αυτές τις ημέρες μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» στη διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη και του ομίλου Στέγγου, με στόχο οι τελικές υπογραφές να «πέσουν» το αργότερο έως το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα για το συγκρότημα που αναμένεται να αποκτήσει ο κ. Σαββίδης, μέσω της Belterra Investments Ltd., θα προσεγγίσει τα 190 – 200 εκατ. ευρώ, αλλά σε αυτό θα προστεθεί και το δάνειο των 45 εκατ. ευρώ, που έλαβε πριν από λίγους μήνες από τη Fortress ο όμιλος Στέγγου, προκειμένου να διατηρήσει σε λειτουργία το ακίνητο και να αποπληρώσει τραπεζικές υποχρεώσεις.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Το συγκρότημα έχει ανάγκη για σημαντικές επενδύσεις της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ, κυρίως για την ανακαίνιση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών υποδομών, ενώ επιπλέον 100 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν για την κατασκευή των 526 τουριστικών κατοικιών, που μπορούν να ανεγερθούν εντός των ορίων του συγκροτήματος, βάσει σχετικής οικοδομικής άδειας, η οποία έχει εκδοθεί από το 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Σαββίδη έχει νοικιάσει για 40 χρόνια το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη και για 99 χρόνια έκταση 320 στρεμμάτων στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, στην οποία κάποτε λειτουργούσε το ξενοδοχείο «Ξενία».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Νίκου Ρουσάνογλου στο kathimerini.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media