Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

LE MONDE: 2η στον παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας «Trophée Mille International 2022»

O Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE για μια ακόμη χρονιά έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας «Trophée Mille International 2022» κατακτώντας τη 2η θέση!

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για 11η συνεχόμενη χρονιά στη Ρενς (Reims) της Γαλλίας, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, με συμμετοχές σχολών από όλον τον κόσμο.

Την ελληνική αποστολή εκπροσώπησαν οι σπουδαστές της Σχολής LE MONDE, Αθανασία Σκιαδά και Χριστόφορος Νάκος, καταφέρνοντας να αναδειχθούν στη δεύτερη θέση!

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Οι δύο διαγωνιζόμενοι δημιούργησαν ένα αλμυρό και ένα γλυκό πιάτο με τοπικά προϊόντα της περιοχής Grand Est, εντυπωσιάζοντας τόσο με τις γαστρονομικές τους συνθέσεις όσο και με τον επαγγελματισμό τους, την κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από μια ομάδα Γάλλων chefs & pastry chefs, βραβευμένων με αστέρια Michelin, αλλά και με τον ανώτερο τιμητικό τίτλο MOF (Meilleur Ouvrier de France).

Την προετοιμασία των διαγωνιζόμενων ανέλαβαν οι επικεφαλής των τομέων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής της Σχολής, Μάκης Καλόσακας και Χάρης Ψιλόπουλος, καθώς και ο καθηγητής μαγειρικής της Σχολής Γκίκας Ξενάκης.

 

Σχετικά με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, είναι απόλυτα εξειδικευμένος στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές και προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, δια βίου μάθησης καθώς και το πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί στην απόκτηση Bachelor’s Degree in Hospitality Management.

Για παραπάνω από 25 έτη διαμορφώνει άριστα καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Είναι πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού από το 2001, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Ένωσης EuroCHRIE (European Council of Hotel, Restaurant & Institutional Education) και της WACS (World Association of Chefs’ Societies).