Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Κρουαζιέρα: Αύξηση 6% – 8% στην Ελλάδα το 2019

 

Η Τουρκία ξαναμπαίνει στο «παιχνίδι» της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αύξηση του τουριστικού κύματος από την οποία ωφελείται και η Ελλάδα.

O πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θόδωρος Κόντες αναφέρει:

«Το 2019 φαίνεται να υπάρχει κάποια βελτίωση στην κίνηση το οποίο θα φέρει περιορισμένη διόρθωση στις απώλειες του 2018 σε μικρό ποσοστό και των μεγάλων απωλειών του 2017 (περίπου – 20%).

Η βελτίωση των συνθηκών στην Τουρκία και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένων Αιγύπτου, Ισραήλ κλπ είναι ο κύριος μοχλός έλξης στην περιοχή. Επίσης ο προορισμός Ασία που είχε τελευταίως απορροφήσει ένα σημαντικό αριθμό πλοίων φαίνεται να αντιστρέφονται τα πράγματα και μερικά πλοία επιστρέφουν στη Μεσόγειο για να καλύψουν το ενδιαφέρον που υπάρχει.

Έτσι λοιπόν οι προβλέψεις μας δείχνουν να υπάρχει κάποια βελτίωση στους ελληνικούς προορισμούς περίπου 6 – 8% σε σύγκριση με το 2018 αν και μια αρχική μας πρόβλεψη ήταν για μικρότερη διόρθωση περίπου 2 – 3%. Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου φαίνεται να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα μια που το μεταναστευτικό πρόβλημα παραμένει.

Η γείτονα Τουρκία φαίνεται να ξανακερδίζει τις απώλειες των προηγούμενων ετών 2016 – 2018 το οποίο βέβαια εξυπηρετεί και τη χώρα μας μια που ο προορισμός της Ανατολικής Μεσογείου συνδυάζει πάντα τούρκικους προορισμούς και ελληνικούς και η πρόβλεψη είναι να συνδυάσει Αίγυπτο – Ισραήλ και άλλους αξιόλογους προορισμούς της ανατολικής Μεσογείου».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Μηνά Τσαμόπουλου στο newmoney.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Share Post