Το ενδεχόμενο της κατηγοριοποίησης των παραλιών της Κύπρου με το μοντέλο κατηγοριοποίησης των ξενοδοχειακών μονάδων, δηλαδή τα αστέρια, εξετάζει το Υφυπουργείο Τουρισμού.
O Κύπριος Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, σχολιάζοντας το πλάνο τουρισμού 2020 – 2030, ανέφερε ότι αφού το ζητούμενο είναι η ποιοτική ανάπτυξη ή και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, εξετάζεται σοβαρά και το ενδεχόμενο της κατηγοριοποίησης των παραλιών.
«Όπως μια ξενοδοχειακή μονάδα κατατάσσεται σε αστέρες, ήρθε η ώρα να δούμε με τον ίδιο τρόπο και τις παραλίες. Τώρα εάν θα είναι δυο ή τρεις κατηγορίες, θα το δούμε και με τους Δήμους αλλά ναι, ίσως κάποιες παραλίες να προσφέρονται για πιο μαζικό τουρισμό, άλλες να προσφέρονται μόνο για ενήλικες, άλλες να προσφέρονται για υπηρεσίες πολυτελείας με την ανάλογη χρέωση», τόνισε.
Πηγή: www.philenews.com