Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Εγκρίθηκε η κατασκευή – επέκταση ξενοδοχείων σε Χανιά, Κω, Ζάκυνθο, Νάξο, Φολέγανδρο και Άνω Κουφονήσι

 

Εγκρίθηκαν από αρμόδιες υπηρεσίες οι οικοδομικές άδειες για την κατασκευή ξενοδοχείων.

 

1. Από την υπηρεσία δόμησης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή ξενοδοχείου με 10 οικίσκους και κτήριο κοινόχρηστων χώρων, συνολικής δυναμικότητας 48 κλινών στο Άνω Κουφονήσι (θέση Λαγκάδι Χαροκόπου).

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από τη «ΝΤΟΜΕΜΑΡΕ Α.Ε.».

 

2. Από την υπηρεσία δόμησης του δήμου Ζακύνθου, εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για αλλαγή χρήσης υπάρχοντος κτηρίου και η μετατροπή του σε 4άστερο ξενοδοχείο με πισίνα στη θέση Λιβάδι, στο Μουζάκι της Ζακύνθου.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από τη «SERENITY LUXURY BOUTIQUE HOTEL AGRILA IKE».

 

3. Από την υπηρεσία δόμησης του δήμου Χανίων, εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την αλλαγή χρήσης διώροφου κτηρίου κατοικιών με υπόγειο και σοφίτες, η μετατροπή του σε 4άστερο ξενοδοχείο και η λειτουργική του συνένωση με τη βόρεια όμορη ιδιοκτησία, που βρίσκεται στην Αγ. Μαρίνα των Χανίων.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την «ΚΡΗΤΟΔΟΜΗ Α.Ε.».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

4. Από την υπηρεσία δόμησης του δήμου Θήρας, εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή βιοκλιματικού 5άστερου ξενοδοχείου, με υπόγειο, χώρο εστίασης και πισίνες, στην περιοχή Κατάλυμα Πετούσης της Φολεγάνδρου.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από τη «FOL RESORT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ».

 

5. Από τη Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την επέκταση του 4άστερου Summer Village, που βρίσκεται στο Μαρμάρι της Κω.

To Summer Village μετά την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης θα διαθέτει 291 κλίνες, από 162 που διαθέτει σήμερα, με προσθήκη τμήματος στο κεντρικό κτήριο, πέντε νέα ανεξάρτητα κτήρια δωματίων, πέντε νέες πισίνες, κατάργηση της υπάρχουσας πισίνας και κατασκευή της σε άλλο σημείο της έκτασης και νέο κτήριο bar.

Το Summer Village ανήκει στην «ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ Α.Ε. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ», η οποία το έχει νοικιάσει στη «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΕΑΣ ΙΚΕ».

 

6. Από την υπηρεσία δόμησης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, εγκρίθηκε η επέκταση ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων που βρίσκεται στη δημοτική κοινότητα Αρσενίου (θέση Καλαμούρια – Πλάκα) της Νάξου, με την προσθήκη διώροφης πτέρυγας.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την Ειρήνη Καραμπάτση.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media