Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Με τον Ιβάν Σαββίδη πραγματοποιεί αποκλειστικές διαπραγματεύσεις η ιδιοκτήτρια του Porto Carras;

O Ιβάν Σαββίδης είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ενδιαφερόμενος για τον οποίο η Τεχνική Ολυμπιακή, η ιδιοκτήτρια του Porto Carras, του μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Χαλκιδικής, ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί «αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με επενδυτή».

Αν και ο χειρισμός για το όλο εγχείρημα πραγματοποιείται από το Λονδίνο, από τους συμβούλους (Cushman & Wakefield s.r.o. και Profin Management Limited), που έχει προσλάβει η οικογένεια Στέγγου για την πώληση του εμβληματικού συγκροτήματος, το ενδιαφέρον του ομογενούς επιχειρηματία φαίνεται ότι είναι πρόδηλο στη Βόρεια Ελλάδα.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ως προς τους ενδιαφερόμενους, πέραν του Ιβάν Σαββίδη, είχαν ακουστεί η ΤΕΜΕΣ των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Olayan, η αμερικανική Hines, η Goldman Sachs με τη Marriott αλλά και Αραβες επενδυτές, ωστόσο τώρα, μετά και τις προχθεσινές εξελίξεις, ο Ιβάν Σαββίδης θεωρείται ως ο πλέον… μάχιμος.

O τελευταίος έχει ήδη δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στον ελληνικό τουρισμό και «τρέχει» την τελευταία τριετία και το «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει και την αξιοποίηση μεγάλης έκτασης στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν όσοι παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία, τα πάντα θα κριθούν από το ποσό που θα προσφερθεί.

Σημειώνεται εδώ ότι με βάση την αποτίμηση στο τέλος του 2018, η ακίνητη περιουσία του συγκροτήματος Porto Carras εκτιμήθηκε σε αξία 394,5 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης εκτίμησης στο τέλος του 2017.

Όμως το μεγαλύτερο δέλεαρ για τους επενδυτές είναι το οικιστικό κομμάτι, καθώς υπάρχει η δυνατότητα για την κατασκευή 526 κατοικιών προς πώληση εντός της έκτασης του συγκροτήματος.

 

Πηγή: Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media