Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Χαλκιδική: Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις αναβαθμίζουν την περιοχή

HALKIDIKI

 

Η Χαλκιδική είναι η περιοχή της χώρας που την τελευταία τριετία έχει προσελκύσει τις περισσότερες τουριστικές επενδύσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε περισσότερα από 300.000.000 ευρώ, ενώ ορισμένες από αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να αναβαθμίσουν περαιτέρω την περιοχή ως τουριστικό προορισμό. Τα παραπάνω ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής, Γρηγόρης Τάσιος.

Η Ιkos Resort (Ikos Okeania, Ikos Olivia), που έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην περιοχή, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για νέα επένδυση στη Χαλκιδική, ενώ αναμένονται νέοι διαγωνισμοί για την τουριστική αξιοποίηση μεγάλων εκτάσεων του Δημοσίου στο Ποσείδι και 900 στρ. δίπλα στο Sani Resort.

Η Χαλκιδική σήμερα διαθέτει 46.000 κλίνες, εκ των οποίων μόνο 32.000 – 34.000 είναι μαζικού τουρισμού. Κατά τον κ. Τάσιο, υπάρχει περιθώριο για την αύξηση του συνολικού αριθμού των κλινών μέχρι και σε 60.000.

O Toυριστικός Οργανισμός της Χαλκιδικής, η οποία κατά τον κ. Τάσιο «διαθέτει περίπου 16.000 συνεδριακές θέσεις», προχωράει σε συνεργασία με το Γραφείο Συνεδρίων της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Convention Bureau) ώστε να γίνει μέλος του, με τις εξελίξεις να αναμένονται στις αρχές Φεβρουαρίου. Παράλληλα, αναπτύσσει συνέργειες με τον Τουριστικό Οργανισμό της Θεσσαλονίκης. Οι κοινές δράσεις των δύο Τουριστικών Οργανισμών θα μπουν στην αφετηρία με τη συμμετοχή τους σε τουριστική έκθεση στην Τουρκία, στις 27 – 28 Ιανουαρίου.