Δευτέρα 23 Μαϊου 2022

Γρηγόρης Τάσιος: Τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό θα φτάσουν το πολύ στα 3 δισ. ευρώ από 18 δισ. ευρώ το 2019

 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, παραχώρησε συνεντεύξεις στο iefimerida.gr, στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 και στο mononews.gr.

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία των συνεντεύξεων του κ. Τάσιου

 

– Οι φετινές εισπράξεις θα φτάσουν το πολύ στα 3 δισ. ευρώ, έναντι 18 δισ. ευρώ πέρσι και 20 δισ. ευρώ που προβλέπονταν πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

– Ο Ιούλιος φεύγει με μέση πληρότητα της τάξης του 25% πανελλαδικά. Αυτός ο χαμηλός ρυθμός αφίξεων, θα παρασύρει και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

– Επί του παρόντος δεν επιβεβαιώνονται οι αρχικές προσδοκίες για υψηλές πληρότητες σε χερσαίους προορισμούς, όπου δηλαδή δεν απαιτούνται μετακινήσεις με πλοίο ή αεροπλάνο.

– Για τον Αύγουστο τα έως τώρα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μόνο στα μικρά νησιά -κυρίως Κυκλάδες- οι πληρότητες θα είναι υψηλές, ενώ στα μεγάλα νησιά και στους χερσαίους προορισμούς οι πληρότητες κατά μέσο όρο θα διαμορφωθούν γύρω στο 50%. Οι εκτιμήσεις αυτές δεν αφορούν στο σύνολο του Αυγούστου, αλλά μόνο στο διάστημα από 7 ως 20 του μήνα, δηλαδή στο pick των θερινών αδειών.

RevitUp – Digital & Revenue Management

– Αν κεφαλαιοποιήσουμε το πρόβλημα της Ισπανίας, αν δηλαδή μας προτιμήσουν Βρετανοί που είχαν κλείσει για Ισπανία, θα το δούμε στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, διότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις σήμερα προορισμό και πακέτο διακοπών, να υπάρξει νέος προγραμματισμός πτήσεων.

– Είναι ζήτημα αν θα έρθουν 500 – 600 χιλιάδες Βρετανοί, άλλοι τόσοι Γερμανοί.

– Η σεζόν έχει τελειώσει και ο προβληματισμός για το 2021 είναι ποιος θα μείνει, ποιος θα αντέξει.

– Οι τουρίστες που τίθενται σε καραντίνα προέρχονται όλοι από βραχυχρόνια μίσθωση. Αυτή τη στιγμή έχουμε τη βραχυχρόνια (μίσθωση) εκτός πλαισίου πρωτοκόλλων.

– Στα ξενοδοχεία τα κρούσματα covid-19 είναι ελάχιστα, όπως πολύ μικρός είναι και ο αριθμός των εργαζομένων που έχει βρεθεί θετικός στον ιό. Αυτό σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία ακολουθούν τα πρωτόκολλα και είναι ασφαλή.

 

Διαβάστε ολόκληρες τις συνεντεύξεις του κ. Τάσιου στο iefimerida.gr (ΕΔΩ), στον Θέμα 104,6 (ΕΔΩ) και στο mononews.gr (ΕΔΩ).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media