Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Γρ. Τάσιος: «Αν το lockdown συνεχιστεί πρέπει να μπούμε άμεσα σε αναστολή πληρωμών»

 

Αν εξακολουθήσει η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, η αναστολή πληρωμών για οφειλές των επιχειρήσεων σε δημόσιο, ταμεία και τράπεζες είναι μονόδρομος και πρέπει να τεθεί άμεσα σε ισχύ, ζήτησε χθες (02/12), ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 (εκπομπή «Τρίποντο στην Οικονομία» του δημοσιογράφου Χάρη Ντιγριντάκη).

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ο κ. Τάσιος είπε:

«Είμαστε στις επάλξεις, τα προβλήματα είναι πολλά και ανακύπτουν συνεχώς νέα. Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης έχουν γίνει βήματα, αλλά δεν παίρνουμε απόλυτα απαντήσεις σε όλα. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί, γιατί έχουμε μπροστά μας άλλη μια πολύ δύσκολη χρονιά Covid, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2021 και εφόσον υπάρξουν θετικές εξελίξεις με το εμβόλιο».

Όπως είπε, τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία παραμένουν «ανοικτά – κλειστά», χωρίς πελάτες και καθόλου έσοδα και πρόσθεσε ότι εάν εξακολουθήσει η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, η αναστολή πληρωμών για οφειλές των επιχειρήσεων σε δημόσιο, ταμεία και τράπεζες είναι μονόδρομος και πρέπει να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

«Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο, διότι πολλές μονάδες, μικρομεσαίες και μη και ιδιαίτερα αυτές στον ορεινό όγκο που περίμεναν να κινηθούν μέσα στις γιορτές, δεν θα αντέξουν και θα καταρρεύσουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την απασχόληση».

Αποκάλυψε δε, ότι έχουν ανοίξει δίαυλοι επικοινωνίας με την TUI, προκειμένου να γίνεται διάλογος για να βρεθεί λύση στο μεγάλο ζήτημα της αποπληρωμής των σημαντικών ποσών που οφείλει ο ταξιδιωτικός κολοσσός σε ξενοδοχεία της χώρας, όπως αυτά είχαν συμφωνηθεί στα συμβόλαια του 2020.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media