Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Γρ. Σκαλιστήρας: Τα Thess Residences προσφέρουν σπιτική αίσθηση και ξενοδοχειακές υπηρεσίες

Τα Thess Residences, που πριν από λίγες ημέρες συμπλήρωσαν τρία χρόνια λειτουργίας και αποτελούνται από 25 μοντέρνα και υψηλής αισθητικής διαμερίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι ένας καινοτόμος χώρος φιλοξενίας για τα ελληνικά δεδομένα, που προσφέρει σπιτική αίσθηση και ξενοδοχειακές υπηρεσίες.

Επιπλέον, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σύντομα θα ανακοινώσει τη δημιουργία μιας σειράς από χώρους φιλοξενίας και πάλι πολύ ξεχωριστούς και με ένα ιδιαίτερο αφήγημα, στη Σίφνο.

Τα παραπάνω είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο etravelnews.gr, ο κ. Γρηγόρης Σκαλιστήρας, ο ιδιοκτήτης των Thess Residences.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Σκαλιστήρα

 

1. Πως προέκυψε η ενασχόλησή σας με τον τομέα του τουρισμού;

Μετά από δεκαετίες ενασχόλησης με κατασκευαστικά projects, αλλά και πάμπολα ταξίδια στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό, αισθάνθηκα την ανάγκη να δημιουργήσω έναν χώρο φιλοξενίας που θα εκφράζει τις προσωπικές μου αξίες στον τομέα αυτό, συνδυασμένες με τις εικόνες που είχα συλλέξει στο πέρασμα των χρόνων. Μελετήσαμε με τους συνεργάτες μου τα πιο επίκαιρα trends του residential hospitality στο εξωτερικό και το αποτέλεσμα της μελέτης μας ήταν τα Thess Residences. Στόχος μας ήταν ευθύς εξαρχής η δημιουργία ενός νέου καινοτόμου χώρου φιλοξενίας για τα ελληνικά δεδομένα.

2. Τι ακριβώς προτείνετε με το Thess Residences και ποιο είναι το concept;

Στο σχεδιασμό, αλλά και στην επιλογή των υλικών δεν συμβιβαστήκαμε με τη μετριότητα. Επιλέξαμε στιβαρά υλικά εξαιρετικής ποιότητας και παράλληλα δουλέψαμε εντατικά πάνω σε θέματα ενεργειακής οικονομίας και αυτοματισμών.

Δημιουργήσαμε χώρους άνετους, ευρύχωρους, υψηλής αισθητικής, αλλά κυρίως λειτουργικούς. Τα διαμερίσματά μας, σπίτια ουσιαστικά, περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία της σπιτικής αίσθησης συνδυασμένα με ξενοδοχειακές υπηρεσίες. Οι πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες με οικιακό φούρνο, μεγάλο ψυγείο, μηχανή εσπρέσσο, τοστιέρα, βραστήρα, αλλά και όμορφο νοικοκυριό από σερβίτσια, κατσαρολικά και τηγάνια σε ωθούν σε μαγειρικούς πειραματισμούς.

Οι τεράστιες ντουλάπες μας εξοπλισμένες με συρταριέρες, θυρίδα, κρεμάστρες και αρωματικά εξυπηρετούν την οποιασδήποτε διάρκειας διαμονή. Τα κρεβάτια με ανατομικά, ορθοπεδικά, κορυφαίας ποιότητας στρώματα, αλλά και τα ειδικά επιλεγμένα sofa beds, δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες ξεκούρασης και ύπνου. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με ένα καταπληκτικό Laundry Room, με πλυντήρια, στεγνωτήρια και σιδερωτήρια, ένα Fitness Room με εξαιρετικά όργανα, ένα Meeting Room που εξυπηρετεί έως και 10 άτομα σε συνδυασμό με Business Center, αλλά και ένα ζεστό, ευρύχωρο, πολλαπλών χρήσεων σαλόνι με κουζίνα, διαφοροποιούν το Thess Residences από οποιοδήποτε άλλο κατάλυμα.

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας δεχτήκαμε πολλούς Έλληνες, αλλά και ξένους επισκέπτες. Τα ζευγάρια και οι οικογένειες ή μεγαλύτερες παρέες τα Σαββατοκύριακα και τριήμερα, αλλά και επαγγελματίες που ταξιδεύουν για business τις καθημερινές αποτελούν για το πρώτο αυτό διάστημα την πελατεία μας. Κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι ήδη έχουμε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες που μας προτιμούν.

Όπως προανέφερα η δημιουργία residences – κατοικιών με ξενοδοχειακές υπηρεσίες ήταν ο στόχος μας. Όμως υπάρχει στοχευμένος σχεδιασμός για τις επιμέρους αγορές. Η ιστοσελίδα μας, αλλά και οι οικοδέσποινες του καταλύματος βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους φιλοξενούμενους. Για παράδειγμα στον ξένο επισκέπτη που για πρώτη φορά έρχεται στη Θεσσαλονίκη προτείνουμε συγκεκριμένες διαδρομές για να γνωρίσει εύκολα και γρήγορα την πόλη. Επειδή το κτήριο έχει προϋπάρξει ως βιοτεχνία που κατασκεύαζε μπρίκια, κατσαρολικά και άλλα τέτοια είδη, έχουμε φροντίσει όλα τα διαμερίσματα να είναι εξοπλισμένα με μπρίκια παραδοσιακά, αλλά και οδηγίες παρασκευής ελληνικού καφέ, παρουσιάζοντας και το ρόλο του καφέ αυτού στην κουλτούρα της ελληνικής μας καθημερινότητας.

Ή ακόμη προτείνουμε σε ξένους και Έλληνες επισκέπτες να επισκεφθούν παραδοσιακά παντοπωλεία για να αγοράσουν τοπικά προϊόντα και να τα μαγειρέψουν στην κουζίνα του διαμερίσματός τους.

Έχουμε επιλέξει κάποιους ειδικούς προορισμούς μέσα στην πόλη που γοητεύουν το φιλοξενούμενο και του αποκαλύπτουν τις ομορφιές της πόλης.

3. Πως βλέπετε τις προοπτικές επιπλέον ανάπτυξης του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη;

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη 2.500 ετών, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, μάγισσα όπως τη χαρακτηρίζουν, στην οποία για ακόμη μια φορά συμβαίνουν σπουδαία πράγματα. Δημιουργείται ένα ισχυρό οικοσύστημα εταιριών από κολοσσούς όπως η Pfizer, Chubb, Deutsche Telecom, αλλά και Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς, Κέντρα ψηφιακών λύσεων και υπηρεσιών, Κέντρα Τεχνολογίας όπως αυτό της Accenture, αλλά και πολλές νέες επενδύσεις στον τουρισμό. Η αναβάθμιση του αεροδρομίου, του λιμανιού, η σύνδεση με το Λαύριο και τη Λεμεσό είναι ενέργειες που αλλάζουν το τοπία της προσβασιμότητας.

Το νέο τρένο «Άσπρο Βέλος» του οποίου τους μηχανικούς υποστήριξης έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε πολύ καιρό τώρα, η νέα Αγορά Μοδιάνο, το μουσείο του Ολοκαυτώματος μαζί με τις παραπάνω εξελίξεις δίνουν το βηματισμό για μια νέα Θεσσαλονίκη όπου η ανάπτυξη του τουρισμού θα είναι μονόδρομος.

 

4. Υπάρχει «χώρος», αλλά και ζήτηση για νέα ξενοδοχειακά καταλύματα και πρωτοποριακά concept φιλοξενίας όπως το Thess Residences στη Θεσσαλονίκη;

Πάντα υπάρχει χώρος για καινούρια πράγματα και δη πρωτοποριακά. Όταν ήρθαμε σε αυτή τη γειτονιά δεν υπήρχαν καταλύματα. Τα κοντινότερα ήταν στην Αντιγονιδών, δρόμος με όμορφα ξενοδοχεία αλλά τίποτε εδώ γύρω. Συνεργεία αυτοκινήτων κυρίως και ο δρόμος μας, η Γλάδστωνος σχεδόν αδιάβατη. Μόνο το εστιατόριο Νάμα βρήκαμε με το οποίο συνεργαστήκαμε αμέσως.

Επίσης το Thess Residences, μοναδικό στο είδος του, τότε προκάλεσε αμέσως την περιέργεια. Έκτοτε έχουν ανοίξει και άλλα στο είδος αυτό, του residential hospitality, το οποίο είναι και το απόλυτο trend πια παγκοσμίως, ο δρόμος έχει αναβαθμιστεί με έργα υποδομής, νέα εστιατόρια, bars, καταλύματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και πλέον μιλάμε για μια νέα, ανερχόμενη γειτονιά η οποία συστήνεται ως γειτονιά των Αγίων Αποστόλων. Χαιρόμαστε που και εμείς βάλαμε ένα λιθαράκι σε αυτό! Η βιομηχανία της φιλοξενίας ήταν και συνεχίζει να είναι καινοτόμα και πρωτοποριακή, αφουγκράζεται κάθε στιγμή τον παλμό του ταξιδιώτη και προσαρμόζεται πρώτη στις νέες τάσεις και ανάγκες. Έχω την αίσθηση ότι ενώ νομίζουμε πως τα έχουμε δει όλα, συνεχώς αυτή η πεποίθηση διαψεύδεται.

 

5. Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας σας στον τομέα του τουρισμού;

Υπάρχει μεγάλη αγάπη για τη φιλοξενία και τώρα που πατάμε γερά με τα πόδια μας στην πόλη έχουμε βάλει πλώρη για τα νησιά. Και πάλι μετά από προσεκτική μελέτη, επιλέξαμε με τους συνεργάτες μου να επενδύσουμε σε έναν προορισμό που είναι υπό ανακάλυψη. Αποφύγαμε τα μεγάλα προβεβλημένα νησιά και ξεχωρίσαμε έναν τόπο με φοβερή ενέργεια, ιστορία, αρχιτεκτονική και ετοιμάζουμε μια σειρά από χώρους φιλοξενίας και πάλι πολύ ξεχωριστούς και με ένα ιδιαίτερο αφήγημα.

Το νησί αυτό δεν είναι άλλο από τη Σίφνο. Το πιο σημαντικό στοιχείο του φυσικού τοπίου της Σίφνου είναι τα μικρά μονοπάτια. Χαρακτηριστικό στοιχείο του σιφνέικου τοπίου είναι οι ξερολιθιές, οι πυκνές σειρές αναβαθμίδων, που με τη γεωμετρική τους διάταξη προσαρμοσμένη στη γεωλογική ιδιομορφία του εδάφους διαμορφώνουν πέτρινες ραχοκοκαλιές χαρίζοντας ένα πλούσιο ανάγλυφο στο χώρο και δημιουργώντας μια πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Αυτό και πολλά άλλα στοιχεία του νησιού μας ενθουσίασαν και αποφασίσαμε να επενδύσουμε στα χρόνια που έρχονται. Σύντομα πάντως θα έχουμε πολλά περισσότερα να σας πούμε για τη δράση μας στο νησί.