Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Γιατί το ταξίδι στις Σέρρες είναι μια γευστική εμπειρία

Τη σερραϊκή κουζίνα θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως ένα απολαυστικό ταξίδι γεύσεων.

Τόσο πλούσια και διαφορετική με προέλευση από διαφορετικά μέρη – Μικρά Ασία, Θράκη, Πόντο, Βαλκάνια.

Οι Σέρρες εδραίωσαν ισχυρή θέση στον κόσμο των γλυκών με τη σερραϊκή μπουγάτσα να είναι πασίγνωστη σε ολόκληρη την Ελλάδα και πέρα από αυτή.

Η σερραϊκή μπουγάτσα και ο Ακανές, άλλο ένα γνωστό γλυκό των Σερρών, οφείλονται στους Μικρασιάτες που εισήγαγαν αυτά τα γλυκά κατά την εγκατάστασή τους στη πόλη.

Οι Σέρρες είναι επίσης γνωστές για το βουβαλίσιο κρέας και άλλα προϊόντα που προέρχονται από το βουβάλι.

Η σερραϊκή κουζίνα καλύπτει επίσης τα γούστα όσων προτιμούν την υγιεινή διατροφή καθώς στη μαγειρική των Σερραίων κυριαρχούν πολλά λαχανικά και μπαχαρικά προερχόμενα από συνταγές της Ανατολής.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σερραϊκό ούζο
Η φήμη του Σερραϊκού ούζου έχει απλωθεί σε όλο τον κόσμο. Το χρησιμοποιούν επίσης ως απεριτίφ και ως βάση για κοκτέιλ. Εξακολουθεί να παράγεται με παραδοσιακούς μεθόδους απόσταξης και χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά συστατικά υψηλής ποιότητας.

 

Βουβαλίσιο κρέας, γάλα, καβουρμάς
Εδώ και αιώνες οι Σέρρες είναι γνωστές για την εκτροφή βουβαλιών. Το βουβαλίσιο κρέας και τα διάφορα προϊόντα με βάση το βουβάλι (αλλαντικά, λουκάνικα, καβουρμάς κ.ά.) αποτελούν βασικό στοιχείο της γαστρονομικής παράδοσης των Σερρών. Όταν βρεθείτε στις Σέρρες, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε το βουβαλίσιο κρέας (φωτογραφία), μαγειρευτά με κρέας βουβαλιού αλλά και τα διάφορα βουβαλίσια προϊόντα.

 

Σπιρουλίνα
Δείγμα της αγνής και υγιεινής Σερραϊκής διατροφής και της ποιότητας και διατροφικής αξίας των υλικών είναι η Σπιρουλίνα. Πρόκειται για πολύ μικρό φύκι που περιέχει εξαιρετικής ποιότητας πρωτεΐνη, άλατα και λιπαρά τα οποία είναι φυτικά και πολύτιμα για τον οργανισμό.

 

Μπουγάτσα
Η φήμη της Σερραϊκής μπουγάτσας απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα και πέρα από αυτή χάρη στους Μικρασιάτες που εγκαταστάθηκαν στις Σέρρες με τη Σερραϊκή μπουγάτσα να θεωρείται σήμα κατατεθέν της περιοχής εδώ και δεκαετίες.

 

Τουλουμπάκι
Άλλο ένα γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το τουλουμπάκι. Πρόκειται για σιροπιαστό γλυκό με τα βασικά του συστατικά του να είναι το αλεύρι, τα αυγά και το νερό. Απολαύστε το με διαφορετικές επικαλύψεις όπως σοκολάτα.

 

Ακανές
Ένα από τα γνωστά γλυκά των Σερρών είναι ο Ακανές. Εμφανισιακά παραπέμπει στο λουκούμι όμως γευστικά είναι διαφορετικό. Τα βασικά συστατικά του Ακανέ είναι το φρέσκο βούτυρο και το αμύγδαλο.

 

Πηγή: tourism.serres.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media