Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Το fund SMERC εξαγόρασε το 5άστερο Patmos Aktis Suites & Spa

Σε συμφωνία εξαγοράς του 100% των μετοχών της εταιρείας που θα συσταθεί δια εισφοράς της αποσχισθείσας δραστηριότητας του ξενοδοχείου Patmos Aktis Suites & Spa από την εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ ΚΩΣ Α.Ε., συμφερόντων της οικογένειας Νικολάου Πουλιού προχώρησε το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (SMERC).

Το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο λειτούργησε αρχικά ως ΞΕΝΙΑ και σήμερα αποτελεί το μοναδικό ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων στο ιερό νησί της Πάτμου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το Patmos Aktis βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες του Αιγαίου, στον κόλπο του Γροίκου, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού.

Το SMERC φιλοδοξεί να αναβαθμίσει ποιοτικά και να επεκτείνει τις υποδομές φιλοξενίας του ξενοδοχείου, αυξάνοντας σημαντικά τη δυναμικότητα των 175 κλινών που διαθέτει σήμερα.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος και το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει κανονικά από την 3η Ιουνίου.

«Όραμά μας είναι, μέσα στα επόμενα έτη, το Patmos Aktis να καθιερωθεί για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, ως ένας από τους πιο ξεχωριστούς, ποιοτικούς, όμορφους και μοναδικούς προορισμούς στη Μεσόγειο. Η συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση ύψους συνολικά € 17 εκατ., αξιοποιεί τη δυναμική αύξηση της ζήτησης στον τομέα της φιλοξενίας τα τελευταία χρόνια, ο οποίος είχε πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Η οικογένεια Νικολάου Πουλιού, δημιουργός του Patmos Aktis, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία, θα συνεχίσει να στηρίζει το εγχείρημα, βοηθώντας με την πολύτιμη εμπειρία και γνώση του κλάδου και της περιοχής», αναφέρει ο Πρόεδρος του SMERC, Νίκος Καραμούζης.

 

Πηγή: www.moneyreview.gr