Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Fraport: Σύμβαση με Intrakat για τα έργα στα 14 αεροδρόμια

Η Fraport Greece και η κατασκευαστική εταιρεία Intrakat του ομίλου Κόκκαλη, υπέγραψαν σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 357 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση μελετών και κατασκευαστικών έργων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ζακύνθου, Χανίων, Κεφαλλονιάς, Κέρκυρας, Ακτίου, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου, Σκιάθου και Μυτιλήνης), των οποίων η Fraport έχει αναλάβει τη λειτουργία, αναβάθμιση και συντήρηση για περίοδο 40 ετών.

Oι συμβάσεις μεταξύ Fraport Greece – Intrakat περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών των αεροδρομίων, καθώς και τη μελέτη και κατασκευή επεκτάσεων.

Ο Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Επιλέξαμε τον όμιλο Intrakat ως συνεργάτη για την υλοποίηση ενός τεράστιου επενδυτικού προγράμματος μέχρι το 2021, με γνώμονα τόσο τη βαθιά τους γνώση για την ελληνική αγορά, αλλά και ικανότητα να εκτελέσουν ταυτοχρόνως κατασκευαστικά έργα σε 14 σημεία σε όλη τη χώρα».

Ο Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Intrakat, δήλωσε: «Η Intrakat, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία, διαθέτει όλα τα απαραίτητα εχέγγυα για την ποιοτική και εμπρόθεσμη εκτέλεση των επικείμενων έργων στα 14 αεροδρόμια, σύμφωνα με τις πλέον απαιτητικές προδιαγραφές της Fraport Greece».