Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Η παγκόσμια ημέρα τουρισμού ευκαιρία για προσαρμογή στα νέα δεδομένα

«Η παγκόσμια ημέρα τουρισμού που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, αποτελεί φέτος ευκαιρία για προβληματισμό, εγρήγορση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην ταξιδιωτική βιομηχανία. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οφείλει να εκπονήσει σχέδιο δράσης, λαμβάνοντας υπόψη τα τυπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής με βάση την ιστορία, τους μύθους και τις παραδόσεις, για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος με σύγχρονα εργαλεία μάρκετινγκ, καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες».

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

 

Η παγκόσμια ημέρα τουρισμού που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, αποτελεί φέτος ευκαιρία για προβληματισμό, εγρήγορση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

Είναι σαφές ότι η κρίση της πανδημίας που διαπερνά ολόκληρο τον πλανήτη έχει ανατρέψει τα μέχρι τώρα στερεότυπα και έχει δημιουργήσει νέο τοπίο στις αγορές, οι οποίες επιβάλλουν αποτελεσματικές δράσεις έτσι ώστε να μπορούμε να απαντήσουμε σε όσα περιμένουν να «ακούσουν».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία αναλογεί η μεγάλη πρόκληση όπως επανειλημμένως έχουμε τονίσει, οφείλει να εκπονήσει σχέδιο δράσης, λαμβάνοντας υπόψη τα τυπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής με βάση την ιστορία, τους μύθους και τις παραδόσεις, για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος με σύγχρονα εργαλεία μάρκετινγκ, καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι, και από την πλευρά του τουρίστα – επισκέπτη, έχει διαμορφωθεί ένα νέο πρότυπο που δεν εξαντλείται απλά στη μετ’ επιστροφής διαδρομή ανάμεσα στην ξαπλώστρα και τη θάλασσα.

Αντιθέτως, αναζητεί ευκαιρίες για να γνωρίσει τον τόπο που επισκέπτεται, να συμμετέχει στα δρώμενά του και να μαθαίνει την ιστορία και τις παραδόσεις του.

Έτσι, επιστρέφοντας στην πατρίδα του, έχοντας αποκομίσει όλες αυτές τις εμπειρίες, θα μπορεί να διαφημίσει με τον καλύτερο τρόπο τα μέρη που επισκέφθηκε.

Η Μεσσηνία, με τους εκπροσώπους της σε πολιτικό επίπεδο και όσοι εμπλέκονται στον κλάδο του Τουρισμού, οφείλουν να συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο των προσφερόμενων υπηρεσιών στα νέα δεδομένα με διευρυμένο ορίζοντα.

Η επίτευξη αυτού του στόχου δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε συνιστά απλή περίπτωση, αλλά απαιτεί ισχυρή βούληση, υπευθυνότητα και μεγάλη συλλογική προσπάθεια.

Ειδικότερα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και ιδανική ευκαιρία επικοινωνίας με την παγκόσμια κοινότητα για την ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας μας.

 

Για την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Καραλής

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media