Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

Emirates: 23 χρόνια ισχυρής παρουσίας στην ελληνική αγορά

Η Emirates, από τον Ιούνιο του 1996 καταγράφει 23 χρόνια ισχυρής και σταθερής παρουσίας στην ελληνική αγορά, προσφέροντας νέες συνδέσεις και μοναδικές υπηρεσίες σε περισσότερους από 3,1 επιβάτες από Ελλάδα.

Ξεκινώντας από δύο πτήσεις την εβδομάδα, η Emirates πλέον προσφέρει καθημερινές συνδέσεις μεταξύ Αθήνας – Ντουμπάι από το 2006, ως η πρώτη αεροπορική που συνέδεσε τις δύο πόλεις.

 

Τρία χρόνια αργότερα, η αυξημένη ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα να προστεθεί άλλη μια καθημερινή πτήση. Το φετινό καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, η Emirates μετέφερε περισσότερους από 40.000 επιβάτες από και προς την Ελλάδα, με σταθερή αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Η δέσμευση στην ελληνική αγορά συνεχίστηκε το 2016, με την έναρξη των πτήσεων μεταξύ Αθήνας και Λάρνακας και το 2017 η Emirates ανακοίνωσε ακόμη ένα ορόσημο: τη σύνδεση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη και το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, απευθείας, καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πλέον, η σύνδεση αυτή προσφέρει μεγάλη χωρητικότητα και σημαντικό χώρο φορτίου.

Η Emirates συνεισφέρει έμπρακτα στην τοπική οικονομία και απασχολεί 442 Έλληνες σε όλο τον Όμιλο, συμπεριλαμβανομένων 354 μελών πληρώματος και 38 πιλότων. Η εταιρεία οργανώνει Ημέρες Καριέρας από το 2007, με αθρόα συμμετοχή από το ελληνικό κοινό.

«Η Αθήνα είναι ένας σημαντικός προορισμός για την Emirates λόγω του ισχυρού τουρισμού, του πολιτισμού, αλλά και λόγω των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ελλάδας. Ο στόλος μας που αποτελείται από 269 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, καθώς και από ένα εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο 158 προορισμών, υποστηρίζοντας τις συνδέσεις των επιβατών και δημιουργώντας επιχειρηματικούς δεσμούς για εισαγωγές και εξαγωγές μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου.

Η Emirates δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να εξάγουν ελληνικά προϊόντα, από ανταλλακτικά πλοίων, ηλεκτρονικά, φαρμακευτικά προϊόντα ως και τοπικά προϊόντα όπως φράουλες, κεράσια και ελαιόλαδο, στο παγκόσμιο δίκτυο της Emirates μέσω του κόμβου μας στο Ντουμπάι», δήλωσε ο Khalid Al Zarooni (φωτογραφία), Διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία.

Οι επιβάτες από Ελλάδα που ταξιδεύουν από την Αθήνα προς Ντουμπάι με την Emirates μπορούν να συνδεθούν με προορισμούς σε όλη τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τον Ινδικό Ωκεανό και την Ασία και να απολαύσουν τη βραβευμένη εμπειρία πτήσης, όπως τη ζεστή φιλοξενία του πολυπολιτισμικού πληρώματος θαλάμου, τα γεύματα από διακεκριμένους σεφ, δωρεάν ποτά, καθώς και το βραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας ice, με περισσότερα από 4.500 κανάλια.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post