Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Εγκρίθηκε η δημιουργία 59 νέων ξενοδοχείων

 

Από αρμόδιες υπηρεσίες εγκρίθηκε από τις αρχές του Αυγούστου, η δημιουργία 59 ξενοδοχείων σε πολλές περιοχές της χώρας:

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για τον εκσυγχρονισμό και τη στατική ενίσχυση κτηρίου καταστημάτων που κατασκευάστηκε πριν το 1955, με προσθήκη ορόφων και αλλαγή χρήσης σε 5άστερο ξενοδοχείο.

Το κτήριο βρίσκεται στην οδό Περικλέους 46, πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος και η επένδυση θα υλοποιηθεί από την «ΙΟΝΙΑΝ ΣΑΝ ΑΕ (IONIAN SUN AE)».

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σύρου Ερμούπολης εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου στον Αγ. Ιωάννη της Μυκόνου.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την «ΝΤΟΝΕΚΑΝ ΧΟΛΤΙΝΓΚΣ ΛΙΜΙΤΕΝΤ».

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας, εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου επιπλωμένων διαμερισμάτων στην επαρχιακή οδό Φηρών – Πύργου Καλλίστης.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από τη «ΦΥΤΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.».

 

Από τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης), εγκρίθηκε η χορήγηση ποσού ίσου με το 25% της εγκεκριμένης επιχορήγησης του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «NEW Α.Ε.», σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4399/2016 – Καθεστώς «ΝΕΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΜΜΕ».

Το επενδυτικό σχέδιο της «NEW Α.Ε.», προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης & Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) του Υπουργείου Τουρισμού, εγκρίθηκε υπό όρους η δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 410 κλινών στη συμβολή των οδών Λυκούργου 18 και Σωκράτους 34 στο κέντρο της Αθήνας.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από τη «ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».

Διαβάστε ΕΔΩ τι γράψαμε στις 3 Ιουνίου 2021 για τη συγκεκριμένη επένδυση.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΤΕΧΝΟΤΟΥΡ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ΤΕΧΝΟΤΟΥΡ» προβλέπει τη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 91 δωματίων/231 κλινών στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας των Χανίων.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΑΚΤΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Τουριστική Ξενοδοχειακή Κατασκευαστική και Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία» («CAVO TAGOO A.E.») στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

To επενδυτικό σχεδίου της «CAVO TAGOO A.E.» προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 12 δωματίων/42 κλινών στον Άγιο Στέφανο της Μυκόνου.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «GPG RESORT LTD GREEK BRANCH» στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «GPG RESORT LTD GREEK BRANCH» προβλέπει τη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 140 δωματίων/258 κλινών στη θέση Λακούλια της νήσου Καστού που ανήκει διοικητικά στο δήμο της Λευκάδας.

Η Καστός είναι το μικρότερο κατοικημένο νησί του Ιονίου πελάγους που βρίσκεται σε απόσταση έξι μιλίων από το Μύτικα της Αιτωλοακαρνανίας.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου 18 κλινών με πισίνες στο Μαγγανάρι της Ίου.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από τη STAMANIA ENTERPRISES LTD.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μήλου εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου 10 δωματίων/22 κλινών στον Αδάμαντα της Μήλου.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την Paola Verrecchia.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «FASO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» («FASO AE») στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «FASO AE» προβλέπει τη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 69 δωματίων/154 κλινών, στην Αγία Παρασκευή της Σκιάθου.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «T.K.C. KOLEKSION ΤΕΧΝΙΚΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («T.K.C KOLEKSION S.A.»), στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «T.K.C KOLEKSION S.A.» προβλέπει τη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 81 δωματίων/160 κλινών, στη θέση Αγριλιά Κράτηγου της Λέσβου.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «AKRO RESORT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ IKE» («AKRO RESORT») στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «AKRO RESORT» προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 11 δωματίων/42 κλινών, εντός των ορίων του παραδοσιακού οικισμού του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «Θηραϊκή Γη Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία» («Θηραϊκή Γη Μον. ΙΚΕ»), στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «Θηραϊκή Γη Μον. ΙΚΕ», προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 64 δωματίων/200 κλινών, στη θέση Βασσάλος, στην Οία της Σαντορίνης.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «Θηραϊκή Γη Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία» («Θηραϊκή Γη Μον. ΙΚΕ») στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «Θηραϊκή Γη Μον. ΙΚΕ» προβλέπει τη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 76 δωματίων/224 κλινών, στη θέση Μπαξέδες της Δημοτικής Ενότητας Οίας της Σαντορίνης.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ζακύνθου εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή υπόσκαφου ξενοδοχείου με reception, οκτώ σουίτες και πισίνες στην περιοχή Δαφνίτη, Βολιμών της Ζακύνθου.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από τον Παπά Ρενάτο.

 

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «MYKIMOLOS I.K.E.» («MY KIMOLOS ALYKI BEACH») στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

To επενδυτικό σχέδιο της «MY KIMOLOS ALYKI BEACH» προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου τριών αστέρων 26 δωματίων/80 κλινών στο νησί της Κιμώλου.

 

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ Α.Ε» («SAN ΑΝΤΟΝΙΟ SUMERLAND SA – ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΑΕ.») στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «SAN ΑΝΤΟΝΙΟ SUMERLAND SA – ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΑΕ.» προβλέπει τη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 25 δωματίων/51 κλινών στη Μύκονο, με χρήση υφιστάμενων κτηρίων και προσθήκη νέων και συγκεκριμένα με αλλαγή χρήσης από υφιστάμενα ενοικιαζόμενα δωμάτια σε ξενοδοχείο, προσθήκη κατ’ επέκταση νέων δωματίων, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και περιβάλλοντος χώρου και προσθήκη πισίνων.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «Χ. Γ. ΚΑΣΜΙΡΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» («ΚΑΣΤΕΛΛΟ») στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ΚΑΣΤΕΛΛΟ» προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 70 κλινών/34 δωματίων, στην περιοχή Σίσι του Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου της Κρήτης.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΗΠ14 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΗΠ14 Α.Ε.»), στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΗΠ14 Α.Ε.» προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων 34 δωματίων/59 κλινών, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 14 στο κέντρο του Πειραιά.

Διαβάστε ΕΔΩ τι γράψαμε για τη συγκεκριμένη επένδυση στις 10 Δεκεμβρίου 2019.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πειραιά εγκρίθηκε η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για ξενοδοχείο που κατασκευάζεται στην οδό Παπαστράτου 26 & Αντιπλοιάρχου Π. Βλαχάκου, πολύ κοντά στο λιμάνι του Πειραιά.

Η επένδυση υλοποιείται από τη TOP REALTY M.A.E.

Διαβάστε ΕΔΩ τι γράψαμε για τη συγκεκριμένη επένδυση στις 26 Απριλίου 2021.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΑΙΟΛΙΚΗ ΔΟΜΗΣΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» («ΑΙΟΛΙΚΗ ΔΟΜΗΣΗ») στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ΑΙΟΛΙΚΗ ΔΟΜΗΣΗ» προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου τριών αστέρων 49 δωματίων/100 κλινών, εντός του οικισμού Γαβαθά του Δήμου Καλλονής της Λέσβου.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΣΠΑΡΤΑ ΓΚΟΥΡΜΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» («ΣΠΑΡΤΑ ΓΚΟΥΡΜΕ Α.Β.Ε.Γ.Ε.Τ.») στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ΣΠΑΡΤΑ ΓΚΟΥΡΜΕ Α.Β.Ε.Γ.Ε.Τ.» προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 150 δωματίων/473 κλινών στο Γύθειο της Λακωνίας.

Επιπλέον, το επενδυτικό σχέδιο της «ΣΠΑΡΤΑ ΓΚΟΥΡΜΕ Α.Β.Ε.Γ.Ε.Τ.» εγκρίθηκε και από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, εγκρίθηκε υπό όρους από πλευράς Αρχαιολογικού Νόμου, η υλοποίηση του έργου «Στατική ενίσχυση φέροντος οργανισμού, ανακαίνιση, αποπεράτωση κτιρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του ξενοδοχείου Λακωνίς», που βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Γυθείου – Σκάλας, στη θέση «Λακωνίς – Σελινίτσα», στο Γύθειο.

Η επένδυση αφορά στη ριζική ανακατασκευή του κλειστού εδώ και πολλά χρόνια ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Λακωνίς».

Διαβάστε ΕΔΩ την ιστορία του «Λακωνίς».

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «GROVE SA» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «GROVE SA» προβλέπει τη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 25 δωματίων/50 κλινών, στη θέση «ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ» της Σαντορίνης.

 

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ Μ.ΙΚΕ» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ Μ.ΙΚΕ» προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας τύπου επιπλωμένων δωματίων τριών αστέρων, 22 δωματίων/44 κλινών, στη Δημοτική Ενότητα Πέτρας Λέσβου.

 

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ Α.Π.Α. ΙΜΒΡΟΣ ΙΚΕ» («HOTEL SOFIA») στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων, με την επωνυμία «Hotel Sofia» 12 δωματίων/26 κλινών στο Κοντοπούλι της Λήμνου.

 

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΦΟΥΝΤΑ Ι.Κ.Ε.» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ΦΟΥΝΤΑ Ι.Κ.Ε.» προβλέπει τη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 14 δωματίων/33 κλινών, στη δημοτική ενότητα Ευδήλου της Ικαρίας.

 

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΕΡΓΑΔΙΩΤΗΣ Ο.Ε.» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΕΡΓΑΔΙΩΤΗΣ Ο.Ε.» προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου τριών αστέρων με 27 δωμάτια/72 κλίνες (18 τρίκλινα και εννέα δίκλινα) στη θέση «Γκλιγκλί» στο Πλατύ της Λήμνου.

 

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ STALIMENI IKE» («STALIMENI BOUTIQUE HOTEL ΙΚΕ») στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «STALIMENI BOUTIQUE HOTEL ΙΚΕ» προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων, με 12 δωμάτια/26 κλίνες (10 δίκλινα και δύο τρίκλινα), επί των οδών Μακεδονίας, Μητροπόλεως και Λεωφόρου Δημοκρατίας εντός οικισμού Δ.Κ. Μύρινας της Λήμνου.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Χανίων εγκρίθηκε η κατασκευή 4άστερου ξενοδοχείου με πισίνα στον Πύργο Ψηλονέρου επί της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων – Κισάμου.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από τους Δημήτρη Πετρακάκη και Ουρανία Πετρακάκη.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας εγκρίθηκε η κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου στο Θόλο Οίας της Σαντορίνης.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από τον Αλέξανδρο Πάσσαρη.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Μήλου εγκρίθηκε η κατασκευή ξενοδοχείου τριών αστέρων με υπόγεια και πισίνα στη Χώρα της Κιμώλου.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την ΑΝΕΜΟΛΗΘΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΕΛΛΟΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («ΕΛΛΟΝΑ ΙΚΕ») στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ΕΛΛΟΝΑ ΙΚΕ» προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 287 δωματίων/574 κλινών, στη θέση ΠΑΠΟΥΡΑ ΜΙΑΜΟΥΣ της Δημοτικής ενότητας Γόρτυνας του Δήμου Γόρτυνας του Ηρακλείου της Κρήτης.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «BIANCO BLU MGS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» («BIANCO BLU MGS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ») στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «BIANCO BLU MGS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου τριών αστέρων 40 δωματίων/120 κλινών στη Μύκονο.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «ΑΦΑΝΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ΑΦΑΝΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 320 δωματίων/790 κλινών στα Αφάντου της Ρόδου.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΑΦΑΝΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.» (υπό σύσταση) στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ΑΦΑΝΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.» προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 180 δωματίων/480 κλινών.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για τα νέα 5άστερα ξενοδοχεία στα Αφάντου της Ρόδου.

 

Από τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού εγκρίθηκε το αίτημα της «ΣΙΓΜΑ ΜΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Μ. Ε.Π.Ε.» («SIGMA MI CONSTRUCTIONS M. E.Π.E.») για την κατασκευή 4άστερου ξενοδοχείου 78 κλινών σε έκταση 25 περίπου στρεμμάτων που βρίσκεται στη θέση «Λάκες Ακατινές», στην Τ.Κ. Κρυόβρυσης, Δ.Ε. Καρυάς του Δήμου Ελασσόνας, της Λάρισας, καθώς η θέση και η μορφή της εγκατάστασης δεν προκαλούν άμεση ή έμμεση βλάβη στον κύριο ορεινό όγκο του Ολύμπου.

Η άδεια χορηγείται υπό όρους, μεταξύ άλλων ότι οι εκσκαφικές εργασίες που θα απαιτηθούν να διενεργηθούν με την επίβλεψη εκπροσώπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, ενώ στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια των εργασιών εντοπιστούν ή αποκαλυφθούν αρχαιολογικά κατάλοιπα, οι εργασίες να διακοπούν αμέσως προκειμένου να διεξαχθεί ανασκαφική έρευνα, το κόστος της οποίας να επιβαρύνει τον κύριο του έργου. Από τα αποτελέσματα της ανασκαφικής έρευνας θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία του έργου.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μήλου εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 16 δωματίων/34 κλινών στην περιοχή Μανδράκια της Μήλου.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων στην περιοχή Μεσσαριά της Σαντορίνης.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την Χ. ΚΕΛΙΔΗΣ ΑΞΤΕ.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΑΒ Α.Ε.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «GL RESORT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» («GL RESORT») στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «GL RESORT» προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 50 δωματίων/80 κλινών στη θέση Βούτημα – Κριός εκτός εγκεκριμένου σχεδίου του Δήμου Παροικιάς της Πάρου.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «TROPICANA SINGLE MEMBER PRIVATE COMPANY» («TROPICANA S.M.P.C.») στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «TROPICANA S.M.P.C.» προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 32 δωματίων/63 κλινών, στη θέση Καλαμοπόδι της Μυκόνου.

 

Από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΓΚΟΛΦ ΡΕΖΙΝΤΕΝΣΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» («ΓΚΟΛΦ ΡΕΖΙΝΤΕΝΣΙΣ Α.Ε.») στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ΓΚΟΛΦ ΡΕΖΙΝΤΕΝΣΙΣ Α.Ε.» προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 98 δωματίων/352 κλινών στην Πλάκα Ελούντας του νομού Λασιθίου της Κρήτης.

Στη «ΓΚΟΛΦ ΡΕΖΙΝΤΕΝΣΙΣ» ανήκει και το 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Blue Palace Elounda, a Luxury Collection Resort, Crete», που βρίσκεται σε παραθαλάσσια έκταση στην περιοχή Πλάκα της Ελούντας του νομού Λασιθίου, ακριβώς απέναντι από το νησί της Σπιναλόγκας, διαθέτει σήμερα 251 bungalows, σουίτες και βίλες.

Δεξιά μπροστά στη θάλασσα οι υφιστάμενες και αριστερά οι εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο Blue Palace

Να σημειωθεί ότι στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, συζητήθηκε στις 29 Ιουλίου 2021 η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), του έργου: «Ειδικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός στην περιοχή Πλάκα του Αγίου Νικολάου», που αφορά τα έργα ανακαίνισης – επέκτασης του Blue Palace.

Η Επιτροπή γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία θετικά για τους περιβαλλοντικούς όρους της ΣΜΠΕ, με διαφοροποίηση ως προς το λιμενικό έργο της ξενοδοχειακής μονάδας, με την προϋπόθεση να συμπληρωθεί στη ΣΜΠΕ ότι το εν λόγω λιμενικό έργο θα είναι πλωτό και όχι μόνιμη κατασκευή.

Στην περιοχή Α της Ζώνης Ι προβλέπεται:

• Η αναβάθμιση του υφιστάμενου κέντρου θαλασσοθεραπείας σε ένα σύγχρονο κέντρο ευεξίας υψηλών προδιαγραφών. Υποστηρικτικά στο κέντρο ευεξίας θα ενταχθούν, εντός του υφιστάμενου κτηρίου, τέσσερις σουίτες διημέρευσης για εξιδεικευμένους πελάτες, οι οποίες θα είναι πλήρως προσβάσιμες από εμποδιζόμενα άτομα.

• Μεγάλης έκτασης ανακαίνιση του υφιστάμενου ξενοδοχείου ώστε να εντάσσεται ομαλά στο περιβάλλον και στη νέα πρόταση επέμβασης, ακολουθώντας τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα υψηλού τουριστικού προϊόντος.

Επίσης, προβλέπεται η ανέγερση:

• 15 τουριστικών κατοικιών συνολικού εμβαδού περίπου 3.600 τ.μ.

• Χώρου εστίασης και αναψυχής με υποστηρικτικές λειτουργίες συνολικής επιφάνειας περίπου 200 τ.μ. στα όρια της γραμμής παραλίας.

• Υποστηρικτικών χώρων πισίνας (poolbar) περίπου 200 τ.μ.

• Χώρου αναψυχής για εφήβους εμβαδού περίπου 150 τ.μ., με εσωτερική πισίνα.

• Υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων με υποστηρικτικό χώρο περίπου 50 τ.μ.

• Προβλήτας μήκους έως 80 μέτρα, πλάτους έως τρία μέτρα και ύψους από την επιφάνεια της θάλασσας έως ένα μέτρο για την επιβίβαση και αποβίβαση σκαφών.

Σε καθεμιά από τις ανωτέρω κατοικίες προβλέπεται η κατασκευή μίας πισίνας, εναρμονισμένης με το τοπίο.

Η Περιοχή Β της Ζώνης Ι θα παραμείνει αδόμητη με δυνατότητα προσβασιμότητας από τον oικισμό.

Οι χρήσεις που επιτρέπονται στη Ζώνη θα αφορούν χώρους πρασίνου και ανοιχτές υπαίθριες δραστηριότητες.

Ειδικότερα θα προβλέπονται χρήσεις όπως:

• Αστικό πράσινο
• Μικρές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις
• Παιδική χαρά
• Αστική γεωργία – λαχανόκηποι
• Γήπεδα στάθμευσης
• Μικρές γωνιές ανακύκλωσης

Η Ζώνη ΙΙ, με συνολική επιφάνεια 89.776,81 τ.μ., ορίζεται ως περιοχή ήπιου εναλλακτικού Τουρισμού Υπαίθρου, λόγω της ιδιαίτερης χωρικής οργάνωσης που εκφράζεται μέσω των προτεινομένων χρήσεων καθώς και του μικρού συντελεστή δόμησης.

Στη ζώνη αυτή προτείνεται γενική χρήση «Τουρισµός – Aναψυχή».

Ειδικότερα προβλέπεται:

• Η ανέγερση κτηρίων πολλαπλών χρήσεων με μικρό συνεδριακό χώρο, χώρους ευεξίας, εστίασης, αναψυχής και βοηθητικούς χώρους, με συνολική δόμηση περίπου 1.100 τ.μ., που θα χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις γενικότερου πολιτιστικού, αγροτουριστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

• Η ανέγερση κτηρίων, υποδοχής και υποστήριξης των τουριστικών καταλυμάτων με μικρό χώρο εκδηλώσεων, περίπου 300 τ.μ. και 250 τ.μ. αντίστοιχα.

• Η ανέγερση θεματικού χώρου για παιδιά εμβαδού περίπου 220 τ.μ. σχετικού με την ιστορία της περιοχής (Σπιναλόγκα, πειρατές Ενετοκρατίας).

• Η ανέγερση δύο μικρών χώρων – μονάδων παρουσίασης παραδοσιακών τοπικών προϊόντων (τυροκομείο, οινοποιείο – χώρος ωρίμανσης), στο πλαίσιο της ιδιοπαραγωγής και προβολής των τοπικών προϊόντων, με χώρους παραδοσιακής παρασκευής, παρουσίασης και διάθεσης αυτών, περίπου 250 τ.μ. έκαστο, για την ανάπτυξη αγροτουριστικών δραστηριοτήτων.

• Η χωροθέτηση έως και 42 χώρων διημέρευσης, τουριστικών καταλυμάτων, συνολικής δόμησης περίπου 3.200 τ.μ. στο νότιο τμήμα του ακινήτου.

• Η ανέγερση έως τριών διώροφων κτηρίων δωματίων – διαμερισμάτων, εμβαδού 1.700 τ.μ. περίπου, για τη φιλοξενία του προσωπικού. Μέρος των χώρων των κτηρίων αυτών θα παραχωρούνται εποχικά σε μαθητές και σπουδαστές προκειμένου να μελετήσουν και να αναπτύξουν θέματα συναφή με την παράδοση, τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό της περιοχής.

 

Από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «ELASTIK HOTEL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ELASTIK HOTEL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου τριών αστέρων 300 δωματίων/603 κλινών, στη διασταύρωση των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 55 και Μάρνη στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και έχει νοιαστεί στη γαλλική Boissee Finances, η οποία συνεργάζεται σε χώρες της Ευρώπης κυρίως με brands του μεγάλου γαλλικού ξενοδοχειακού ομίλου Accor.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου 18 κλινών με υπόγειο και πισίνες στο Μαγγανάρι της Ίου.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από τη STAMANIA ENTERPRISES LTD.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Μήλου εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου 10 δωματίων/22 κλινών στον Αδάμαντα της Μήλου.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την Paola Verrecchia.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, εγκρίθηκε η μετατροπή κτηρίου γραφείων, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 56 στην Αθήνα, σε ξενοδοχείο.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από τη DSY 3 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για την αλλαγή χρήσης κτηρίου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 4 (περιοχή Μακρυγιάννη) στο κέντρο της Αθήνας, σε 5άστερο boutique ξενοδοχείο.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την MD HOSPITALITY A.E.

 

Από τη  Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «ΚΥΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («ΚΥΡΟΣ Ι.Κ.Ε.») στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ΚΥΡΟΣ Ι.Κ.Ε.» προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 33 δωματίων/50 κλινών» στο Αμμούδι της Δημοτικής Ενότητας Οίας της Σαντορίνης.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «OMIROU HOTEL ASSOCIATES SPV 1 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («OMIROU SPV 1») στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «OMIROU SPV 1» προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 81 δωματίων/182 κλινών» στη συμβολή των οδών Ακαδημίας 36 & Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε ΕΔΩ τι γράψαμε για τη συγκεκριμένη επένδυση στις 4 Μαρτίου 2021.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «UTOPIA BLU ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο «UTOPIA BLU Ι.Κ.Ε.» προβλέπει τη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου 92 δωματίων/184 κλινών στην περιοχή Τιγκάκι της Κω.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΚΑΝΑΒΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑNΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ΚΑΝΑΒΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑNΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 29 δωματίων/87 κλινών στη θέση Τσιαρδάκια, Δ.Κ. Μάρπησσας της Πάρου.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΑ ΚΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» («ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΑ ΚΩΣ ΙΚΕ») στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΑ ΚΩΣ ΙΚΕ» προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 176 δωματίων/352 κλινών στην περιοχή Αθάνου της Κω.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σύρου Ερμούπολη εγκρίθηκε η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου στον Αγ. Στέφανο της Μυκόνου.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την ΑΚΤΕΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Α.Ε.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («MARITIMO») στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «MARITIMO» προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 120 δωματίων/300 κλινών, εντός της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου, του Δήμου Αγίου Λασιθίου της Κρήτης.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («TOURISTIKI MANIS S.A.») στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «TOURISTIKI MANIS S.A.» προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 47 δωματίων/100 κλινών στη θέση Άνω Μπουλαριοί Γερολιμένα της Δημοτικής Ενότητας Οίτυλου του Δήμου Ανατολικής Μάνης της Λακωνίας.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σιντικής Σερρών, εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή 4άστερου ξενοδοχείου στο χωριό Άγκιστρο.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από τους Ολυμπία Aργυρούδη και Παύλο Μαχαιρίδη.

 

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΠΕΤΖ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» («ROBERT BETZ Μ.Ι.Κ.Ε.») στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016.

Το επενδυτικό σχέδιο της «ROBERT BETZ Μ.Ι.Κ.Ε.» προβλέπει τη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου επιπλωμένων διαμερισμάτων 64 κλινών, στη θέση «ΑΓΙΟΣ ΗΛΙΑΣ ή ΛΑΚΟΣ ή ΜΑΡΙΕΣ» της αγροτικής περιφέρειας Λαφιώνας, της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας της Λέσβου.

 

Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τήνου, εγκρίθηκε η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας λόγω αύξησης κλινών, τροποποίησης όψεων, κατόψεων και περιγράμματος κτηρίων, με σκοπό την κατασκευή 4άστερου ξενοδοχείου 164 κλινών.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από τη «ΝΑΙΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΕ», σε έκταση 20,5 στρεμμάτων στην περιοχή Βουρνή της Τήνου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media