Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Εγκρίθηκε η δημιουργία 21 ξενοδοχείων σε πολλές περιοχές της χώρας

 

Από αρμόδιες Υπηρεσίες εγκρίθηκε η δημιουργία νέων ξενοδοχείων:

1. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ζακύνθου εγκρίθηκε η δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου στον Αγ. Νικόλαο Βολιμών από τη «LA VUE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.».

2. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ζακύνθου εγκρίθηκε η δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου στον Αγ. Σώστη – Λιθακιά από την «ΚΟΥΚΛΑ ΜΠΗΤΣ Α.Ε.».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

3. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σύρου Ερμούπολης εγκρίθηκε η ανέγερση 5άστερου ξενοδοχείου μέσα στον οικισμό του Ορνού της Μυκόνου από τη «ΖΕΜΑ Ι.Κ.Ε».

4. Από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «PORTO MARINA KALAMATA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ IΔΙΩΤΙΚΗ KΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ EΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «PORTO MARINA KALAMATA Μ. Ι.Κ.Ε.», που αναφέρεται στη δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 48 δωματίων / 96 κλινών στην Καλαμάτα.

5. Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εγκρίθηκε η υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (Π.Π.Δ.) του έργου: «Ξενοδοχειακή μονάδα με πισίνες, δυναμικότητας 68 κλινών, της εταιρείας «ΝΤΑΠΙΑ ΕΛΑΙΩΝΑΣ Ι.Κ.Ε», το οποίο πρόκειται να κατασκευασθεί και να λειτουργήσει σε γεωτεμάχια στη θέση Ντάπια εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού στην Πέρδικα του Δήμου Ηγουμενίτσας της Θεσπρωτίας.

6. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μήλου εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια δημιουργίας 5άστερου ξενοδοχείου στον Αρτεμώνα της Σίφνου από την «APO DEVELOPMENT E.E.».

7. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων εγκρίθηκε η μετατροπή διατηρητέου κτηρίου που φιλοξενούσε βυρσοδεψείο σε 5άστερο ξενοδοχείο διαμερισμάτων με πισίνα, στην οδό Βιβιλάκη 11, που βρίσκεται στα Ταμπακάρια Χαλέπας των Χανίων, από τη «ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΙΚΕ».

8. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μήλου εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια δημιουργίας 5άστερου ξενοδοχείου 28 δωματίων – 81 κλινών στην περιοχή Μύτακας από την «ΤΥ ΕΠΕ».

9. Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ ΙΚΕ» με διακριτικό τίτλο «Limenaria IKE» που αναφέρεται στη δημιουργία ξενοδοχείου τριών αστέρων δυναμικότητας έξι bungalows με 28 κλίνες στη Θάσο.

10. Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης «Νέων Ανεξάρτητων ΜΜΕ» των άρθρων 42 έως 46 του Ν. 4399/2016 (Β΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση «KIMOLIAN SEA ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε», που αφορά στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου 20 bungalows συνολικής δυναμικότητας 54 κλινών, στη θέση Καλαμίτσι της Κιμώλου. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο, η επένδυση της «KIMOLIAN SEA ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε», εγκρίθηκε και από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μήλου.

11. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εγκρίθηκε η δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου με εσωτερικό εξώστη, στον Αγ. Γεώργιου της Αντιπάρου από την «ΑΛΕΜΑΡ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Ι.Κ.Ε.».

12. Από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας εγκρίθηκε η αλλαγή χρήσης κτηρίου και η μετατροπή του σε 4άστερο ξενοδοχείο δυναμικότητας 35 κλινών, στη Μηλίνα Σηπιάδος του Δήμου Νοτίου Πηλίου της Μαγνησίας.

13. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εγκρίθηκε η δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου με εσωτερικό εξώστη και πισίνα στον Αγ. Γεώργιο της Αντιπάρου από την «ΟΚR PROPERTIES Μ.Ι.Κ.Ε».

14. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης της Κορινθίας εγκρίθηκε η δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου με πισίνα στην παραλία της Πεταλούς από την «S. PELOPONNESE A.E.».

15. Από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας εγκρίθηκε η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου στην Πέρδικα της Θεσπρωτίας από τη «ΤΖΑΚΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Ι.Κ.Ε.».

16. Από την Περιφέρεια Ηπείρου εγκρίθηκε η υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (Π.Π.Δ.) του έργου: «Κύριο Ξενοδοχειακό κατάλυμα» δυναμικότητας 42 κλινών στην εκτός σχεδίου περιοχή, θέση Ανάβρα, Διανομής Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας. Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου με πισίνες από τους Ευάγγελο Ευαγγέλου και Αικατερίνη Μπίμπου.

17. Από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης & Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) του Υπουργείου Τουρισμού εγκρίθηκε η υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 250 δωματίων – 500 κλινών, σε οικόπεδο εμβαδού 12 στρεμμάτων, εντός του παραδοσιακού οικισμού «Χρυσογιάλι – Βάλτος» του Δήμου Πάργας της Πρέβεζας, από την ANTHOS IKE.

18. Από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου του Υπουργείου Τουρισμού εγκρίθηκε η υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 99 κλινών σε έκταση 19 στρεμμάτων στην εκτός σχεδίου περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Καλάθου της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων της Ρόδου, από τη «2Π ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «2PI ΙNVESTMENTS S.A.».

19. Από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου του Υπουργείου Τουρισμού εγκρίθηκε η υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις νέου 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 100 κλινών σε έκταση 16,5 στρεμμάτων στην εκτός σχεδίου περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Λαχανιάς της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, από τη «SUNSET DEVELOPMENT I.K.E.» με διακριτικό τίτλο «SUNSET DEVELOPMENT VILLAS».

20. Από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016 (E΄ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της «CYCLADIC FARMS ΙΚΕ», που αναφέρεται στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 11 δωματίων / 29 κλινών στην περιοχή Δράπανος – Παράγκα της Μυκόνου.

21. Από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου του Υπουργείου Τουρισμού εγκρίθηκε η υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις για την κατασκευή νέου 5άστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 99 κλινών, σε έκταση 10 στρεμμάτων, στην εκτός σχεδίου περιοχή Τοπικής Κοινότητας Λαχανιάς της Ρόδου από τη «SLOWINDS Ι.Κ.Ε.».