Από την υπηρεσία δόμησης του δήμου Αθηναίων εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την ανακατασκευή υφιστάμενου ξενοδοχείου στη συμβολή των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω στο κέντρο της Αθήνας, με εσωτερικές διαρρυθμίσεις, τροποποίηση όψεων, προσθήκη αρχιτεκτονικών στοιχείων όψεων, δύο κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες) και κινητών συστημάτων σκίασης στο δώμα.
Η επένδυση θα υλοποιηθεί από τη «ΦΑΤΤΑΛ ΕΣΠΕΡΙΑ Α.Ε.».
Πρόκειται για το NYX Hotel Athens, που όπως γράψαμε στις 8 Ιανουαρίου 2020 (δείτε ΕΔΩ), θα λειτουργήσει στην οδό Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, στο κτήριο που φιλοξενούσε μέχρι το 2010 το ξενοδοχείο Esperia.
Ο ισραηλινός ξενοδοχειακός όμιλος Fattal, νοίκιασε για 40 χρόνια τον Ιούλιο του 2019 το πρώην Esperia από τον ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης), έναντι μηνιαίου ενοικίου 95.830 ευρώ.
Το συνολικής επιφάνειας 12.235 τ.μ. πρώην Esperia θα επαναλειτουργήσει το 2022 ως 4άστερο ή 5άστερο ξενοδοχείο και η ριζική του ανακαίνιση θα κοστίσει τουλάχιστον 10.500.000 ευρώ.
To NYX Hotel Athens θα διαθέτει 217 δωμάτια.