Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεά του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη η Βιβλιοθήκη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου

Σε κλίμα γιορτής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, την υλοποίηση της οποίας ανέλαβε το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη.

Παρουσία πλήθους κόσμου, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των επιχειρηματικών κύκλων του Αγίου Νικολάου, η ηγεσία του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη παρέδωσε τη νέα Βιβλιοθήκη του 3ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου στα παιδιά και στη Διεύθυνση του σχολείου.

Πιστό στην αποστολή του για την υποστήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας και την ενδυνάμωση της κοινωνίας μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και πρωτοβουλίες επιμόρφωσης, το Ίδρυμα η απάντησε θετικά στο αίτημα για τη δημιουργία Βιβλιοθήκης σε υφιστάμενο χώρο.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Με την ολοκλήρωση του έργου, ένας πλήρως εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα είδη (computer, προβολείς, καθίσματα κ.λπ.) ανεξάρτητος χώρος μελέτης, ψηφιακών εφαρμογών και δράσεων φιλαναγνωσίας παραδόθηκε στο κοινό με στόχο τη δημιουργική απασχόληση και την πνευματική αφύπνιση των μαθητών.

Με ιστορία περίπου 30 ετών, το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη πραγματοποιεί δράσεις στο πλαίσιο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, την τοπική κοινότητα αλλά και μεμονωμένες ευπαθείς ομάδες.

Εστιάζοντας πρωταρχικά στην κοινωνία του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης, το Ίδρυμα στοχεύει στην υποστήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της γενέτειρας των ιδρυτών του, στην ενδυνάμωση της κοινωνίας και την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη είχε στηρίξει το EcoWeek Crete 2016, μια διοργάνωση που είχε ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων του Αγίου Νικολάου και την καλύτερη φιλοξενία και εξυπηρέτηση των κατοίκων και των αναγκών τους, ενώ το 2017 και το 2018 υποστήριξε το Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου.

Πλούσιο είναι το έργο του Ιδρύματος και σε εκπαιδευτικά προγράμματα, αφού από το 2016 στέκεται αρωγός σε πλήθος δράσεων που πραγματοποιούνται στον Άγιο Νικόλαο.

Το πρόγραμμα «Πράκτορες του Πλανήτη» (2016, 2017) που αφορούσε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών Δημοτικού σε θέματα περιβάλλοντος, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα την Ελληνική Μυθολογία που εκπόνησε κατά τα έτη 2016 και 2017, τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για την έκθεση μαθητών σε θέματα Μοντέρνας Τέχνης (2018, 2019), αλλά και το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας το 2018 είναι κάποιες μόνο από τις ενέργειες στην πραγματοποίηση των οποίων έχει συνδράμει τα τελευταία χρόνια.

Το 2016 το Ίδρυμα ξεκίνησε συνεργασία με την πλατφόρμα 100Mentors και το 2018 ανέθεσε στην Tipping Point τη δημιουργία προγράμματος για την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα Τουρισμού και σχετικών επαγγελμάτων που έλαβε χώρα τη σχολική χρονιά 2018 – 2019.

Θερμές ευχαριστίες για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου στην εταιρεία Europlan, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και στο American Community School (ACS), καθώς και στο Minos Beach art hotel της bluegr Hotels & Resorts, στη Σιγανός Α.Ε., στο Φως & Ήχος, στο φωτογράφο Λουκιανό Αρναουτάκη και στο DJ Μάνο Παπαθεοδώρου για τη υποστήριξή τους στην εκδήλωση των εγκαινίων.

 

Περισσότερα για το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη
Η ιστορία του ιδρύματος ξεκινά το 1988, με τη διοργάνωση του 1ου Συμποσίου Τέχνης στο ξενοδοχείο Minos Beach art hotel, όπου 32 γλύπτες διεθνούς φήμης, φιλοτέχνησαν έργα εμπνευσμένα από το περιβάλλον και μετέτρεψαν τον κήπο του ξενοδοχείου σε ένα αληθινό υπαίθριο μουσείο.

Με τα Συμπόσια Τέχνης που ακολούθησαν (1990, 1993) και με το πέρασμα του χρόνου, το Ίδρυμα δημιούργησε μία πολύτιμη συλλογή σύγχρονης τέχνης, η οποία περιλαμβάνει έργα κορυφαίων καλλιτεχνών, όπως οι Νίκος Αλεξίου, Magdalena Abakanowicz, Κώστας Βαρώτσος, Γιώργος Γυπαράκης, Θεόδωρος, Βλάσσης Κανιάρης, Ρένα Παπασπύρου, Τάκις, Κώστας Τσόκλης.

Απότοκο των Συμποσίων Τέχνης υπήρξε η δημιουργία του Ιδρύματος το 1993, το οποίο η Τζίνα Μαμιδάκη (Διευθύνουσα Σύμβουλος των Bluegr Hotels & Resorts & Πρόεδρος του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη) ονόμασε, προς τιμήν των γονέων της, Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη.

Το ανοιχτό μουσείο του Minos Beach art hotel διαθέτει αυτή τη στιγμή μια σειρά σημαντικών έργων εξωτερικού χώρου, εμπνευσμένα από το υπάρχον περιβάλλον αλλά και από θεματολογίες ευρύτερου ενδιαφέροντος, που είναι προσβάσιμη τόσο στους επισκέπτες του ξενοδοχείου όσο και στο ευρύ κοινό.

Στόχος του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, μέσα από τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί, είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας, η προβολή και υποστήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της, η ενδυνάμωση της κοινωνίας μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και πρωτοβουλίες επιμόρφωσης, η αποκατάσταση και προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση και ο εμπλουτισμός των δεσμών τουρισμού και πολιτισμού.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media